ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σύντομα η πρόσκληση για την εξισωτική αποζημίωση του έτους 2020

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σύντομα η πρόσκληση για την εξισωτική αποζημίωση του έτους 2020
ΙΝΤΙΜΕ/ ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την πρόθεσή του να προκηρύξει πρόσκληση για το Μέτρο 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» (εξισωτική αποζημίωση για το 2020) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 γνωστοποίησε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ). 

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία, μεταξύ άλλων, ασκούν γεωργική δραστηριότητα εντός των περιοχών, για τα έτη εφαρμογής 2016-2018. Στη περίπτωση των δικαιούχων φυσικών προσώπων αυτά πρέπει να είναι ενήλικα άτομα, τα οποία δεν έχουν αποχωρήσει από την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα.

Σημειώνεται πως για τις εκπρόθεσμες αιτήσεις που θα υποβληθούν, επιβάλλεται ποινή 1% για κάθε εργάσιμη μέρα επί της δικαιούμενης ενίσχυσης και έως 25 ημερολογιακές ημέρες, μετά η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.

Η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά είτε απευθείας από τον γεωργό, μέσω online συστήματος στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, είτε μέσω Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), που έχει πιστοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ειδικά για τον σκοπό αυτόν.

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ