ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Νέα στοιχεία προκύπτουν από τις καταθέσεις

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Νέα στοιχεία προκύπτουν από τις καταθέσεις
Στιγμιότυπο από τις έρευνες για τον εντοπισμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη (φωτό αρχείου) EUROKINISSI/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως μέσα από τις καταθέσεις φίλων και συμφοιτητών του εξακολουθούν να συγκλονίζουν.

Νέες καταθέσεις από τη δικογραφία που δημοσιεύονται στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, περιγράφουν τις τελευταίες στιγμές του αδικοχαμένου φοιτητή. Οι αστυνομικοί, που ψάχνουν να βρουν μια άκρη στο τεράστιο μυστήριο σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε από τη Σχολή ο Βαγγέλης τη μοιραία εκείνη ημέρα εστιάζουν σε μια στιχομυθία που είχε ο νεαρός Κρητικός με έναν συμφοιτητή του και αφορούσε τους βαθμούς που μόλις είχαν πάρει.

«Ανάθεμά σε, μ... Βαγγέλη, που εσύ διαβάζεις και εγώ βγάζω τον ίδιο βαθμό με εσένα και δεν διαβάζω» φέρεται να είπε στον Βαγγέλη Γιακουμάκη ο συμφοιτητής του, με τον νεαρό Κρητικό να απαντά χαμηλόφωνα: «Στο δεύτερο εξάμηνο θα βγάλω καλύτερο βαθμό».

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις ο Γιακουμάκης είχε στεναχωρηθεί για τους χαμηλούς βαθμούς του, γεγονός που σε συνδυασμό με τους άγριους τραμπουκισμούς που είχε βιώσει τις τελευταίες εβδομάδες μπορεί να επηρέασε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του. Αυτό που ερευνούν οι Αρχές είναι κατά πόσο ο Βαγγέλης έφυγε μόνος του από τη Σχολή αποφασισμένος για το απονενοημένο διάβημα ή εάν συνέβη κάτι άλλο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε στις 13:50 ήταν ο συγκάτοικός του, ο οποίος στην κατάθεσή του περιγράφει το τελευταίο βλέμμα του Βαγγέλη ως «σαστισμένο» και τη συμπεριφορά του ως «παράξενη».

Σύμφωνα με την κατάθεση, ο Γιακουμάκης είχε επιστρέψει στο δωμάτιό του μετά το μεσημεριανό φαγητό στο εστιατόριο, πήγε για πέντε λεπτά στην τουαλέτα, επέστρεψε στο δωμάτιο και στη συνέχεια έφυγε χωρίς να γυρίσει ποτέ, παρότι –σύμφωνα με φίλο του- ο Βαγγέλης μετά το μεσημεριανό φαγητό συνήθιζε να επιστρέφει στο δωμάτιο, ξάπλωνε χωρίς να κοιμηθεί, έβλεπε τηλεόραση ή διάβαζε.

«Όταν τον κοίταξα για τελευταία φορά στα μάτια μού φάνηκε σαστισμένος, σαν κάτι να τον απασχολούσε, δηλαδή σαν να ήταν αλλού το μυαλό του, έκφραση την οποία ο Βαγγέλης δεν είχε όταν έμπαινε στο δωμάτιο», είπε στους αστυνομικούς ο συγκάτοικός του.

Διαβάστε ακόμη

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Κενά, αντιφάσεις κι ερωτηματικά στις καταθέσεις

Υπόθεση Γιακουμάκη: «Αν δεν κάνετε κάτι, θα τον σκοτώσουν», είχε προειδοποιήσει συμφοιτητής του

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Η δικογραφία αποκαλύπτει τα βασανιστήρια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ