ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: Προκαταρκτική έρευνα για πειθαρχικό παράπτωμα του ιατροδικαστή

Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: Προκαταρκτική έρευνα για πειθαρχικό παράπτωμα του ιατροδικαστή
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πειθαρχική έρευνα για τον ιατροδικαστή στην υπόθεση του 11μηνου νεκρού βρέφους στου Ζωγράφου ζήτησε από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαο Καρακούκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του ν. 3528/2007, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νικόλαο Καρακούκη, προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος Ιατροδικαστή στην υπόθεση του θανόντος 11 μηνών βρέφους.

Δημόσια συγγνώμη από τον ιατροδικαστή θέλει η οικογένεια

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο πατέρας του 11 μηνών βρέφους που έχασε τη ζωή του την Κυριακή.

«Έλαμψε η αλήθεια», δήλωσε ο πατέρας και συμπλήρωσε πως για εκείνο το «χτύπημα ήταν διπλό. Το κυριότερο είναι ότι έχασα το κοριτσάκι μου και το δεύτερο ότι πήγαν να με κατηγορήσουν ότι ήμουν βιαστής».



Παράλληλα, ο δικηγόρος της οικογένειας, Αρουάν Μπάκρι, αποκάλυψε πώς θα κινηθεί η οικογένεια του βρέφους στη συνέχεια.

«Ούτε σε μηνύσεις θα προχωρήσουμε ούτε τίποτα. Με την προϋπόθεση ότι θα βγει ο Μπουζιάνης (σ.σ. ο ιατροδικαστής) και θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Εάν το κάνει εμείς θα σταματήσουμε εκεί αλλιώς θα τον αποτελειώσουμε με τα εφόδια που μας δίνει ο νόμος», δήλωσε ο δικηγόρος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ