Στην Γερμανία βρέθηκε 9χρονη που εξαφανίστηκε από τη Θεσσαλονίκη - Συνελήφθη ο πατριός
Στην Αυστρία εντοπίστηκε μια 9χρονη Αφγανή από τη Θεσσαλονίκη, η τύχη της οποίας αγνοείτο τα τελευταία 24ωρα, όταν ο 27χρονος ομοεθνής πατριός της ομολόγησε ότι την έστειλε στη μητέρα της στη Γερμανία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ανήλικη βρέθηκε στην πόλη Μπάντεν, έξω από την Βιέννη, και είναι καλά στην υγεία της.
Οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές της Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκαν όταν ειδοποιήθηκαν από εκπροσώπους Mη Kυβερνητικής Oργάνωσης που είχαν αναλάβει να βοηθήσουν τον 27χρονο στις διαδικασίες ανάληψης της κηδεμονίας της 9χρονης, την επιμέλεια της οποίας είχε προσωρινά.
Ο ίδιος εμφανίστηκε και αποκάλυψε ότι παρέδωσε το κοριτσάκι σε συμπατριώτη του για να ταξιδέψει μαζί του στη Γερμανία προκειμένου να βρει την μητέρα του.
Υπό αυτές τις συνθήκες συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου και οδηγήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως, που άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για αρπαγή ανηλίκου, παραπέμποντάς τον σε ανακριτή απ' όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και μέχρι τότε παραμένει σε καθεστώς κράτησης.
Παράλληλα με αυτή τη διαδικασία είχαν ξεκινήσει αναζητήσεις για τον εντοπισμό της ανήλικης με βάση τα στοιχεία που έχει δώσει.
Ακαθάριστα οικόπεδα: Λήγει 15 Ιουνίου η προθεσμία - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
17:43
Στον «αέρα» οι επαφές Τεχεράνης - Ουάσινγκτον: Αποχώρησε Ιρανός υπουργός Εξωτερικών από το Πακιστάν
17:31
Liveblog: Στον «αέρα» οι συνομιλίες - Αποχώρησε ο Αραγτσί από το Πακιστάν
17:30
Πιθανή ψυχρή εισβολή μετά την Πρωτομαγιά - Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
17:22