ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Επαναπατρίζονται οι Έλληνες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess

Κοροναϊός: Επαναπατρίζονται οι Έλληνες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess
AP Photo/Eugene Hoshiko

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο επαναπατρισμός των Ελλήνων επιβατών του Diamond Princess από το Τόκιο, οι οποίοι αναμένεται να φθάσουν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας από ώρα σε ώρα.

Το ταξίδι των δύο Ελλήνων, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα όταν αναχώρησαν από το Τόκιο της Ιαπωνίας. Επόμενος σταθμός τους θα είναι το Βερολίνο, ενώ στη συνέχεια η Ρώμη.

Το συντονισμό της επιχείρησης επαναπατρισμού έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών και μετά την έλευσή τους στην Ελευσίνα θα αναλάβουν δράση τα κλιμάκια του υπουργείου Υγείας.

Οι αφιχθέντες θα μεταφερθούν σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς – πιθανώς στο «Θριάσιο» ή το «Σωτηρία» - προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

2.345 οι νεκροί στην Κίνα

Στους 2.345 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών του νέου κοροναϊού στην Κίνα, αυξημένος κατά 109 μέσα σε 24 ώρες.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν χθες 397 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός μικρότερος από τα 889 κρούσματα που είχαν επαληθευτεί την προηγουμένη.

Όλοι οι θάνατοι καταγράφησαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, εκ των οποίων 90 στην πρωτεύουσα της επαρχίας πόλη Ουχάν.

Από τους ασθενείς, 11.477 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

O συνολικός αριθμός των κρουσμάτων άγγιξε τους 76.288 στην Κίνα -αριθμός που αυξάνεται σε 77.700 σε παγκόσμιο επίπεδο. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το CNNi, έχουν καταγραφεί 15 θάνατοι εκτός Κίνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ