ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο – ντοκουμέντο: Ο καταζητούμενος της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» λίγο μετά τον τραυματισμό του

Βίντεο – ντοκουμέντο: Ο καταζητούμενος της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» λίγο μετά τον τραυματισμό του

Τραυματισμένος στο πόδι από σφαίρα καλάσνικοφ, με πατερίτσες και κουτσαίνοντας, ο καταζητούμενος για τρομοκρατία Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» αποτυπώνεται σε βίντεο να προσπαθεί να φτάσει στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Τα πλάνα, τα οποία έχει στη διάθεσή του το CNN Greece, τραβήχτηκαν μερικές ώρες μετά τη ληστεία που είχε κάνει ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης με τον συνεργό του Βαγγέλη Σταθόπουλο σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στο Χολαργό.

Το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία εκπυρσοκρότησε κατά τη διαφυγή τους, με αποτέλεσμα ο 47χρονος να τραυματιστεί στο πόδι.

Στο βίντεο φαίνεται και το νοικιασμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι συνεργοί του για να τον μεταφέρουν στο πάρκινγκ του νοσοκομείου, όπου είχε δοθεί ραντεβού με μια γιατρό.

Πληροφορίες, όμως, λένε ότι η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ και τελικά οι συνεργοί του Χατζηβασιλειάδη τον περιέθαλψαν οι ίδιοι.

Η Αντιτρομοκρατική με μια συντονισμένη και επιτυχημένη επιχείρηση είχε καταφέρει να εντοπίσει και τα όπλα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», τα οποία είχαν χρησιμοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης για να «χτυπήσουν» κτήρια και να επιχειρήσουν να σκοτώσουν αστυνομικούς στα Εξάρχεια.

Ο καταζητούμενος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης ήταν για χρόνια γνωστός στις Αρχές, καθώς είχε πάντα στενές σχέσεις με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και ήταν κεντρικός διαχειριστής σε κατάληψη στα Εξάρχεια.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα είχε έρθει σε αντιπαράθεση με άλλες αντιεξουσιαστικές ομάδες και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν συγκρουστεί πολλές φορές μαζί του.

Για τις Αρχές, η σύλληψή του αποτελεί βασικό σκοπό και υψηλόβαθμα στελέχη της Κατεχάκη υποστηρίζουν ότι αργά ή γρήγορα, ο καταζητούμενος θα βρίσκεται στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής.

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ