ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ: Θέμα χρόνου η έλευση του κοροναϊού στην Ελλάδα - Ανάγκη κατάλληλης προετοιμασίας

Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ: Θέμα χρόνου η έλευση του κοροναϊού στην Ελλάδα - Ανάγκη κατάλληλης προετοιμασίας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η έλευση του νέου κοροναϊού στην Ελλάδα είναι θέμα χρόνου έκρινε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και διευθυντής του εργαστηρίου μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Τσακρής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Τσακρής σημείωσε πως «λογικά είναι θέμα χρόνου να έρθει και στην Ελλάδα», και τόνισε την ανάγκη κατάλληλης προετοιμασίας.

«Να είμαστε έτοιμοι και να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες», είπε ο ίδιος, σημειώνοντας πως είναι κυρίως οι ηλικιωμένοι αυτοί που κινδυνεύουν από την επιδημία.

«Όσο ανεβαίνει η ηλικία, τόσο μεγαλύτερη είναι η ικανότητα του ιού να σκοτώνει», δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημείωσε πως ο νέος κοροναϊός «δεν έχει το κλασικό προφίλ της γρίπης και μπορεί να έχουμε περιστατικά όλο τον χρόνο».

Κοροναϊός: Τέταρτος νεκρός στην Ιταλία

Παράλληλα, έκρινε πως η εξάπλωση και η αντιμετώπισή του είναι πολύπλοκα ζητήματα.



Ερωτώμενος για την κατάσταση στην Ιταλία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερα άτομα από τον κοροναϊό και έχουν καταγραφεί 150 κρούσματα, δήλωσε πως επιχειρείται να βρεθεί ο επιδημιολογικός σύνδεσμος, δηλαδή οι Αρχές ψάχνουν να βρουν το πώς έφτασε στη χώρα.

«Μπορεί να μεταδοθεί και σε ασυμπτωματική φάση, πριν εκδηλώσει κάποιος συμπτώματα αλλά και από κάποιους που δεν θα εμφανίσουν ποτέ συμπτώματα», τόνισε και προσέθεσε πως ο ίδιος «μεταδίδεται από τις πρώτες ημέρες και ανιχνεύεται και σε ανθρώπους που έχουν αναρρώσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ