ΕΛΛΑΔΑ

Ομόφωνα αθώοι οι δύο φοιτητές για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Ομόφωνα αθώοι οι δύο φοιτητές για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ
Φωτογραφία αρχείου / Ο φοιτητής της Ιατρικής που αθωώθηκε για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ομόφωνη αθώωση των δύο φοιτητών που κατηγορούνταν για μια σειρά από πλημμελήματα, για τα επεισόδια του περασμένου Νοεμβρίου στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση ότι δεν αποδείχτηκε η συμμετοχή των δύο κατηγορουμένων στα επεισόδια με το ακροατήριο, το οποίο ήταν κατάμεστο από φοιτητές, να ξεσπά σε χειροκροτήματα με την ανακοίνωση της απόφασης.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν φοιτητές - αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ενώ υπέρ των κατηγορουμένων κατέθεσαν ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, Νίκος Μαρκάτος, και η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα.

Κατέθεσαν επίσης ως μάρτυρες αστυνομικοί που μετείχαν στην επιχείρηση, χωρίς όμως να αναγνωρίσουν τους δράστες ανάμεσα σε αυτούς που εισέβαλαν στο χώρο.

Η πλευρά της υπεράσπισης επέδειξε φωτογραφίες με τη στιγμή της σύλληψης, αλλά και φωτογραφίες όπου ο ένας κατηγορούμενος φαινόταν στην ομάδα των φοιτητών που βρισκόταν στα σκαλιά του Οικονομικού Πανεπιστημίου και όχι στην ομάδα φοιτητών που ενεπλάκη με τους αστυνομικούς.

Η σύλληψη του φοιητή Ιατρικής, Δημήτρη Κατρινάκη, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο είχε καταγραφεί σε βίντεο, ενώ ο Γιάννης Παχάκης -φοιτητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ- συνελήφθη πολύ μετά τα επεισόδια, κάτω από το σπίτι του.

Ο τελευταίος μάλιστα, είχε καταγγείλει ότι οι αστυνομικές αρχές του είχαν αρνηθεί την επικοινωνία με δικηγόρο, κατά την προσαγωγή και σύλληψή του στη ΓΑΔΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ