ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός - Ιταλία: Μέτρα της ελληνικής πρεσβείας για την ομαλή επιστροφή των μαθητών

Κοροναϊός - Ιταλία: Μέτρα της ελληνικής πρεσβείας για την ομαλή επιστροφή των μαθητών
Claudio Furlan/Lapresse via AP

Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας για τους Έλληνες μαθητές που βρίσκονται στην Ιταλία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, διαβεβαιώνοντας ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την ομαλή επιστροφή τους.

Οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα εντός των επόμενων ημερών και σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «θα επιστρέψουν κανονικότατα στις δραστηριότητές τους».

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, επιβεβαίωσε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ότι οι περίπου 200 μαθητές, «είναι όλα πολύ καλά στην υγεία τους και με εξαιρετικά ακμαίο ηθικό».

Από την πλευρά της, η ελληνική πρεσβεία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Ιταλία και την επιστροφή Ελλήνων μαθητών, στην οποία υπογραμμίζεται:

«Οι ιταλικές αρχές έχουν λάβει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του CoVID-19, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως το κλείσιμο σχολείων για την τρέχουσα εβδομάδα, η αναβολή ορισμένων εκδηλώσεων του Καρναβαλιού, καθώς η αναβολή των προγραμματισμένων για το επόμενο διάστημα σχολικών εκδρομών ιταλικών σχολείων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό».

«Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας»

Κοροναϊός: Εντείνεται ο φόβος στην Ιταλία - Και έκτος νεκρός

Η ελληνική πρεσβεία στην Ρώμη, προσθέτει ότι για προληπτικούς επίσης λόγους, «οι ελληνικές αρχές στην Ιταλία μεριμνούν σε συνεργασία με τους διευθυντές των Λυκείων που βρίσκονται στη χώρα για την ομαλή η επιστροφή τους στην Ελλάδα».

«Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας, πολλώ μάλλον πανικού», τονίζεται.

«Οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ιταλία, καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων ιταλικών αρχών. Όσοι επιθυμούν να μεταβούν στην Ιταλία, θα πρέπει να απευθύνονται στην πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερώνονται για τις συνθήκες που επικρατούν στον τόπο προορισμού τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ