ΕΛΛΑΔΑ

Συνέδριο της ΓΣΕΕ στο Καβούρι παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων

Συνέδριο της ΓΣΕΕ στο Καβούρι παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων -ήδη από το βράδυ της Δευτέρας- ξεκινά στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Διμοιρίες των ΜΑΤ διανυκτέρευσαν έξω από το ξενοδοχείο, για να διασφαλιστεί η διεξαγωγή του συνεδρίου -η τρίτη προσπάθεια. Να σημειωθεί πως έχει στηθεί αστυνομικός «κλοιός» 100 μέτα από το ξενοδοχείο.

Όλες οι οδοί γύρω από αυτό είναι αποκλεισμένες, ενώ απαγορεύεται η πρόσβαση στο κτήριο σε δημοσιογράφους και κάμερες -κάτι που έχει προκαλέσει την ενόχληση του ΠΑΜΕ.

Στο Καβούρι έφτασαν νωρίτερα με λεωφορεία μέλη του ΠΑΜΕ, που αυτή την ώρα βρίσκονται πίσω από τις αστυνομικές δυνάμεις και με πανό και συνθήματα ζητούν να τους επιτραπεί η πρόσβαση στο συνέδριο.

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται περίπου 2.000 μέλη του ΠΑΜΕ. Πηγή της ΓΣΕΕ ανέφερε ότι το ΠΑΜΕ συμμετέχοντας στις διαδικασίες των εκλογών τις νομιμοποίησε και πως η συγκέντρωση έξω από τον χώρο του συνεδρίου είναι μια κίνηση του για να δικαιολογήσει στα μάτια του κόσμου τιυ την υπαναχώρηση του από τη σκληρή στάση που κράτησε στο προηγούμενο διάστημα.

Στο ξενοδοχείο όπου διεξάγεται το συνέδριο έφτασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ δεν θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για το συνέδριο

Σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, που διόρισε Προσωρινή Διοίκηση στη ΓΣΕΕ με εντολή εκλογών εντός εξαμήνου, μετά τη βίαιη διάλυση των συνεδρίων σε Καλαμάτα και Ρόδο από τους τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή και αποφάσισε ότι:

1) Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί το 37ο εκλογικό Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» του ομίλου Διβάνη, στο Καβούρι Αττικής.

2) Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να παρευρεθούν και να χαιρετήσουν ο Πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί.

Το 37ο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. θα γίνει, τηρουμένων όλων των νόμιμων διαδικασιών. Η διεξαγωγή του συνιστά απαίτηση και δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων!

Σκληρή ανακοίνωση από το ΠΑΜΕ

Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά την αθλιότητα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να απαγορέψει την είσοδο και την πρόσβαση των δημοσιογράφων μέσα στο χώρο του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, ώστε να κάνουν απρόσκοπτα και χωρίς εμπόδια τη δουλειά τους. Μόνο όσοι έχουν να κρύψουν και να διαστρεβλώσουν χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους.

Είναι ντροπή αυτή τη στιγμή πολλοί δημοσιογράφοι να βρίσκονται εκτός του συνεδρίου, να μη μπορούν να μεταδώσουν εικόνα, να μη μπορούν να πάρουν συνεντεύξεις από τους αντιπροσώπους που συμμετέχουν σε αυτό.

Η πρόταση της ΔΑΣ που κατατέθηκε με την έναρξη των εργασιών ώστε να μπουν ελεύθερα όλοι οι δημοσιογράφοι στο χώρο του συνεδρίου, καταψηφίστηκε ενιαία από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και η πρόταση να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και η αστυνομία από το χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ