ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Ναυτικός με ύποπτα συμπτώματα στο «Σωτηρία»

Κοροναϊός: Ναυτικός με ύποπτα συμπτώματα στο «Σωτηρία»
INTIME NEWS

Ναυτικός, με ύποπτα συμπτώματα για κορωναϊό, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σταλεί δείγμα του ασθενούς για εξέταση κοροναϊού, με τα αποτελέσματα να αναμένονται μετά τις 19:00 το απόγευμα.

Η περίπτωση κρίνεται χαμηλής επικινδυνότητας.

Το νοσοκομείο «Σωτηρία» είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον ιό.

Υπό παρακολούθηση μαθητές και καθηγητές στην Ξάνθη

Εν τω μεταξύ, υπό καθεστώς παρακολούθησης τέθηκαν τέσσερις μαθητές και τέσσερις καθηγητές που συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus στην Ιταλία και επέστρεψαν στην Ξάνθη το Σάββατο. Δεν πρόκειται για καραντίνα, αλλά τους έχουν δοθεί οδηγίες ώστε να μη συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του σχολείου και παράλληλα να ελέγχονται καθημερινά για την εκδήλωση πυρετού ή άλλων πιθανών συμπτωμάτων.

Αρνητικό τα αποτέλεσμα στην Πάτρα

Νωρίτερα, αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα τον ασθενή που κρίθηκε ως ύποπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στην Πάτρα.

O ασθενής νοσηλευόταν σε καραντίνα στο Νοσοκομείο του Ρίου της Πάτρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει γερμανική υπηκοότητα και λόγω εμπορικών δραστηριοτήτων είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Ο 40χρονος, ο οποίος έφθασε στην Πάτρα με πλοίο, ζήτησε αρχικά ιατρική βοήθεια σε ιδιωτική μονάδα και από εκεί μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο -ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό- καθώς είχε συμπτώματα γρίπης, μετά την επιστροφή του από την Γερμανία, μέσω Ιταλίας.

Τέθηκε σε 48ωρη καραντίνα προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να πάσχει από τον κοροναϊό. Η αρχική εξέταση του ασθενή είχε βγει αρνητική στη γρίπη.

Αιματολογικό δείγμα του ασθενούς στάλθηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ και από τον μοριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας δεν έχει προσβληθεί τελικά από κοροναϊό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ