ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Μεγάλη απώλεια ο θάνατος του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου

Τσίπρας: Μεγάλη απώλεια ο θάνατος του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου
EUROKINISSI / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ως μια πολύ μεγάλη απώλεια για την Ελλάδα των γραμμάτων και του πολιτισμού χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον θάνατο του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου.

Στο συλλυπητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού, αναφέρεται:

«Με λύπη μου πληροφορήθηκα τον θάνατο του μεγάλου ακαδημαϊκού δάσκαλου Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου. Το επιστημονικό του έργο, που τον καθιστά ξεχωριστή μορφή του ελληνικού πνεύματος, συμβαδίζει με την σημαντικότατη συνεισφορά του στην Εθνική Αντίσταση και στην υπόθεση των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων της πρόσφατης ιστορίας μας. Ο θάνατός του είναι μια μεγάλη απώλεια για την Ελλάδα των γραμμάτων και του πολιτισμού. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του».

Ανάλογο ήταν και το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο Κωνσταντίνος Ι. Δεσποτόπουλος υπήρξε ένας σπουδαίος ακαδημαϊκός δάσκαλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες διανοητές και μελετητές της φιλοσοφίας.

Υπηρέτησε με ξεχωριστή αφοσίωση την πνευματική, πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας. Απέδειξε στην πράξη ότι ένα δημιουργικό μυαλό δεν περιορίζεται από τη βιολογική ηλικία. Αφήνει πίσω του πλούσιο επιστημονικό έργο, παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές. Η απώλεια του είναι μεγάλη. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ