ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Πατούλης: «Ενισχύουμε την τουριστική ταυτότητα της Αττικής»

Γ. Πατούλης: «Ενισχύουμε την τουριστική ταυτότητα της Αττικής»
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που θα εφαρμόσει η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας με στόχο να γίνει η Αττική ένας σύγχρονος, κοσμοπολίτικος 12μηνος τουριστικός προορισμός, μέσα από την ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, παρουσιάστηκαν σε συνεργασία με την εταιρεία Steficon, σε πρώτη προβολή τα τρία νέα τουριστικά σποτ της Περιφέρειας με τίτλους «Η ανανέωση όρκων», «Η Κουκουβάγια» και «Ο Γλάρος» σε σκηνοθεσία Θ. Παπαδουλάκη και Μ. Ντούζα, στα οποία αποτυπώνεται η φιλοσοφία και η δημιουργική προσέγγιση, πάνω στις οποίες βασίστηκε η στρατηγική για την τουριστική προβολή της Αττικής.

Το βίντεο με τίτλο «Η Ανανέωση Όρκων» σε σκηνοθεσία Θ. Παπαδουλάκη απευθύνεται σε όλα τα ηλικιακά κοινά και παρουσιάζει την Αττική ως μητροπολιτική Περιφέρεια και ως πολυδιάστατο τουριστικό προορισμό με έμφαση στις ενότητες πολιτισμός, γαστρονομία, θάλασσα, νυχτερινή ζωή, shopping και sightseeing.

Το βίντεο με τίτλο «Η Κουκουβάγια» σε σκηνοθεσία Μ. Ντούζα προωθεί και παρουσιάζει την Αττική ως μοναδικό πολιτιστικό τοπίο, αναδεικνύοντας σημαντικά τοπόσημα.

Το βίντεο «Ο Γλάρος» σε σκηνοθεσία Θ. Παπαδουλάκη προωθεί τα νησιά του Αργοσαρωνικού μαζί με τα Κύθηρα και Αντικύθηρα.

Στην καμπάνια της Περιφέρειας συμπεριλαμβάνονται και 8 θεματικά βίντεο για τον θαλάσσιο τουρισμό, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τον θρησκευτικό τουρισμό, τον οικογενειακό τουρισμό, τις περιηγητικές δραστηριότητες, τον τουρισμό πολυτελείας και τον συνεδριακό τουρισμό.

«Σχεδιάζουμε την ιδανική Αττική εμπειρία»

Σχολιάζοντας τη συμβολική επιλογή να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι αφενός σηματοδοτεί την προτεραιότητα που δίνεται στην ανάδειξη του πολιτιστικού κεφαλαίου της Αττικής, που αποτελεί και πυλώνα της τουριστικής της ανάπτυξης και αφετέρου υπογραμμίζει τη μεγάλη αξία του χώρου, που αποτελεί μοναδικό ιστορικό και πολιτιστικό τοπόσημο της Αττικής.

«Εργαζόμαστε συστηματικά από την 1η μέρα που αναλάβαμε, για να σχεδιάσουμε εκ νέου την ιδανική "Αττική εμπειρία" για τον διεθνή τουρίστα, αξιοποιώντας το πολυδιάστατο τουριστικό προφίλ της Περιφέρειας. Στόχος μας είναι να προσδώσουμε στην Αττική τον τίτλο της αιώνιας Μητρόπολης του κόσμου, του σύγχρονου κοσμοπολίτικου τουριστικού προορισμού που, διατηρώντας ατόφια τα στοιχεία της αυθεντικότητας της τουριστικής εμπειρίας, προσφέρει πολλαπλές επιλογές σε ποικίλα τουριστικά κοινά 12 μήνες το χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο υφ. Τουρισμού Μ. Κόνσολας, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Πατούλη για το σημαντικό στρατηγικό σχέδιο που δρομολογεί η Περιφέρεια με στόχο την τουριστική τόνωση της Αττικής και τον διαβεβαίωσε ότι θα έχει την απόλυτη στήριξη της ηγεσίας του υπουργείου. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας Αττικής θα πραγματοποιηθεί Διυπουργική Επιτροπή με στόχο την αντιμετώπιση διαχρονικών παθογενειών. « Είμαστε στην ίδια πλευρά της ιστορίας που γράφεται με τη νέα περιφερειακή αρχή. Η Αττική έχει ένα μοναδικό ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα το οποίο θα αναδείξουμε, μέσα από συλλογική προσπάθεια» τόνισε.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Γ. Γραμματέας του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι γίνεται πολύ σημαντική δουλειά στην Περιφέρεια και επισήμανε πως ο ΕΟΤ θα είναι αρωγός στην προσπάθεια της νέας Διοίκησης, μέσα από μία διαρκή και στενή συνεργασία. Tην εκδήλωση συντόνισε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος και Παρουσίασε η Χρυσαυγή Ατσιαδάκου -Τζόρβα.

«Οι προτεραιότητες μας για το 2020»

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την αναπτυξιακή αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας, με αιχμή του δόρατος, τον Τουρισμό, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό και συνόψισε τις προτεραιότητες για το 2020 στις εξής:- Βγάζουμε την Αττική από την στασιμότητα. Χτίζουμε μια ισχυρή Αττική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη
- Με ολοκληρωμένο σχέδιο και με προσδιορισμένες προτεραιότητες, αυξάνουμε τις αφίξεις και τις εισπράξεις, αλλά και τις επενδύσεις
- Εστιάζουμε στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού, που θα φέρουν έσοδα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
- Μετατρέπουμε την Περιφέρεια Αττικής σε Περιφέρεια Υγείας και Ευεξίας. Ενισχύουμε δράσεις, και αναπτύσσουμε τον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας που θα φέρουν εισοδήματα και επενδύσεις.
- Παράλληλα ευθυγραμμιζόμαστε με την Εθνική Στρατηγική για τον τουρισμό.

«Οι βασικοί στόχοι της Στρατηγικής μας»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής εξειδίκευσε τους στόχους της στρατηγικής της Περιφέρειας, η οποία έχει στο επίκεντρό της, την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής όπως είναι το φυσικό της κάλλος, η ιστορία και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, τη διαμόρφωση συνθηκών για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων. Ειδικότερα στο σχεδιασμό της Περιφέρειας εντάσσονται: • H προβολή όλων των σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με τους 66 Δήμους, βάσει Χωροταξικής Κατανομής Τουριστικού Σχεδιασμού, με στόχο την οργανωμένη γεωγραφική διάχυση των επισκεπτών της Αττικής σε όλες τις περιοχές και την ανάδειξη περιοχών που παραμένουν μέχρι σήμερα τουριστικά αναξιοποίητες. • Η επεξεργασία παροχής κινήτρων για προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού

  • Οσχεδιασμός του παράκτιου μετώπουτης Αττικής και των νήσων βάσει των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης, του γαλάζιου τουρισμού και της κυκλικής οικονομίας, και της ανάδειξης του περιβαλλοντικού πλούτου του Λεκανοπεδίου. • Η μελέτη των προοπτικών αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Αθήνα 2004 με στόχο τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων και αγώνων, Mega events καθώς και την Φιλοξενία διεθνών αγώνων, τένις, στίβου, ιππασίας, ιστιοπλοΐας και άλλων θαλάσσιων σπορ, που ενδυναμώνουν και περαιτέρω τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.• Η ανάπτυξη δικτύου συγκοινωνίας με υδροπλάνα στα όρια της Περιφέρειας, δηλαδή συνδέσεις της Αττικής με τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και Αντικύθηρα. • Στον πολιτισμό, η υποστήριξη δράσεων για την ανάπτυξη των πολιτιστικών διαδρομών στην Αττική και την δημιουργία δικτύων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων παράλληλα με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας. Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι θα μελετηθούν έργα προστασίας και ανάδειξης των αστικών ιστορικών κέντρων και κτιρίων της Αθήνας, του Πειραιά, της Κηφισιάς, του Λαυρίου και της Ελευσίνας και σύνδεσής τους με διάσπαρτα μνημεία και χώρους, και με τους κυρίους ιστορικούς άξονες της Αθήνας, των Μεγάρων και της Αίγινας.

«Δημιουργείται ενιαίος Οργανισμός Τουρισμού»

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι προωθείται η δημιουργία ενός Ενιαίου Οργανισμού Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, που θα προγραμματίζει και θα συντονίζει όλες τις δράσεις, με τη συμμετοχή όλων των Δήμων αλλά και εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων, αλλά και ότι θα δρομολογηθούν δράσεις τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και οργανωμένες εκστρατείες ευαισθητοποίησης για την προώθηση της τουριστικής συνείδησης και επαγγελματισμού.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία υποδομών για τις μετακινήσεις των επισκεπτών, με προτεραιότητα στα άτομα με κινητικές δυσκολίες, στο πλαίσιο της στρατηγικής της νέας διοίκησης για μία Περιφέρεια ανθρωπιάς, χωρίς αποκλεισμούς.

Επιπρόσθετα θα δοθεί βάρος στην ανάπτυξη των θεματικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με βάση τους στόχους της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, και έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, της φύσης και των φυσικών πόρων καθώς και την προστασία του αυθεντικού χαρακτήρα της περιοχής και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ