ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών για τον αστυνομικό με το όπλο στην ΑΣΟΕΕ

Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών για τον αστυνομικό με το όπλο στην ΑΣΟΕΕ

Πορεία πραγματοποιούν φοιτητές με τελικό προορισμό την ΓΑΔΑ, για να διαμαρτυρηθούν το πρόσφατο περιστατικό με τον ειδικό φρουρό που έβγαλε όπλο μέσα στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ.

Το πλήθος είχε προσυγκεντρωθεί έξω από την ΑΣΟΕΕ και λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε η πορεία.

Οι φοιτητές στην Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διήμερη κατάληψη.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο έξω από την ΑΣΟΕΕ έχει διακοπεί.

Αντίστοιχες πορείες έχουν ήδη δρομολογηθεί σε Πάτρα, Χανιά αλλά και Ιωάννινα.

Νέο βίντεο από το επεισόδιο

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη κυκλοφόρησε νέο βίντεο από το επεισόδιο με τον αστυνομικό μέσα στην ΑΣΟΕΕ.

Σε αυτό φαίνεται ο αστυνομικός να κρατά το όπλο καθώς και ένα καδρόνι στο άλλο χέρι και ομάδα διαδηλωτών να φωνάζει.

Τι λέει στο CNN Greece αξιωματικός της ΕΛΑΣ για το περιστατικό

«Γνωρίζουμε ότι μια ομάδα αντιεξουσιαστών που βρίσκεται στην ΑΣΟΕΕ, προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να αποτελέσει την κύρια ομάδα που θα δώσει κάλυψη σε κάποιους παράνομους μικροπωλητές που θέλουν να απλώσουν και πάλι τους πάγκους τους έξω από το οικονομικό πανεπιστήμιο. Αυτή η ομάδα των κουκουλοφόρων ήταν που χθες ξυλοκόπησε και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό που έβγαλε το όπλο του»: Αυτά είπε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στο CNN Greece, που ασχολείται με την έρευνα της υπόθεσης του ξυλοδαρμού του αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια ομάδα κουκουλοφόρων και άτομα τα οποία αστυνομικοί παρατηρητές που βρίσκονται σε καίρια σημεία στην Πατησίων, τους έχουν δει να στέκονται στην είσοδο της ΑΣΟΕΕ και να προσπαθούν να καλύψουν τη δράση μικροπωλητών που έχουν κάνει δειλά – δειλά την εμφάνισή τους, απλώνοντας σεντόνια με είδη παραεμπορίου στο πεζοδρόμιο έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών, η ομάδα αυτή ειδοποιεί τους παράνομους μικροπωλητές κάθε φορά που εμφανίζονται δυνάμεις της αστυνομίας για να τους συλλάβουν.

Οι αστυνομικοί έχουν παρατηρήσει ότι τα άτομα αυτά φορούν πάντα κουκούλες και έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ