ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκίνητα από 150 ευρώ: Πώς θα τα αποκτήσετε – Δείτε τη λίστα

Αυτοκίνητα από 150 ευρώ: Πώς θα τα αποκτήσετε – Δείτε τη λίστα
Φωτογραφία αρχείου ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στο Μεσολόγγι είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η επόμενη δημοπρασία οχημάτων από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΔΔΔΥ πρώην ΟΔΔΥ).

Όπως έγινε γνωστό, στις 5/03/2020, ημέρα Πέμπτη, στο κτήριο του Τελωνείου Μεσολογγίου στο Λιμάνι Μεσολογγίου θα γίνει προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν οχήματα για κυκλοφορία το καθένα χωριστά ή σε ομαδική εκποίηση για Ο.Τ.Κ.Ζ. και διάλυση (όπου αυτό αναφέρεται) τα παρακάτω οχήματα που προέρχονται από τα αζήτητα των Τελωνείων και τα κρατικά αποσυρόμενα από την κυκλοφορία με τιμή εκκίνησης αυτή που αναφέρεται στην διακήρυξη.

Τα οχήματα φυλάσσονται στον περίβολο του Τελωνείου Μεσολογγίου.

Η επίσκεψη των οχημάτων επιτρέπεται ελεύθερα από 28-02-2020 μέχρι και 05-03-2020 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:30π.μ. μέχρι 13:30μ.μ..

Για περισσότερες πληροφορίες υπεύθυνοι είναι οι αρμόδιοι υπάλληλοι, κος Γεωργούσης Νότης. τηλ. 26313 63811 και κος Χαϊδής Παναγιώτης τηλ. 26313 63808 .

Ο Διακανονισμός του τιμήματος των δημοπρατηθέντων οχημάτων γίνεται υποχρεωτικά σε τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες από την επόμενη ημέρα της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας.

Δύναται να παραταθεί με απόφαση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας και δεν μπορεί να υπερβαίνει τις σαράντα πέντε (45) ημερολογιακές ημέρες συνολικά (ανώτατη προθεσμία και για την παραλαβή του οχήματος), ύστερα από εμπρόθεσμη αίτηση του αγοραστή, ο οποίος οφείλει να καταβάλει κατά το διακανονισμό του υπολοίπου τιμήματος τις προσαυξήσεις που προβλέπονται από τον ΚΕΔΕ για χρέη προς το Δημόσιο, καθώς και τις ανάλογες επιβαρύνσεις που θα προκύψουν για κάθε μέρα καθυστέρησης παραλαβής του οχήματος λόγω της παράτασης του διακανονισμού.

Σημειώνεται μάλιστα ότι ο διακανονισμός των εκποιούμενων οχημάτων θα διενεργείται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού ( τηλ. 2631363811 και 2631363808 ) προς διευκόλυνση της συναλλαγής με το κοινό.


Δείτε τη λίστα των οχημάτων στη Gallery του CNN Greece

Για τα προς κυκλοφορία οχήματα η εγγύηση είναι 300 ευρώ, οι δε προσφορές για να γίνουν δεκτές πρέπει να διαφέρουν από την τιμή εκκίνησης η μία από την άλλη κατά 50 ευρώ τουλάχιστον.

Για τα προς Ο.Τ.Κ.Ζ. (οχήματα τέλους κύκλου ζωής) και διάλυση, εκτός δικύκλων, οχήματα η εγγύηση συμμετοχής είναι 100 ευρώ, οι δε προσφορές για να γίνουν δεκτές πρέπει να διαφέρουν από την τιμή εκκίνησης η μία από την άλλη κατά 20 ευρώ τουλάχιστον.

Για τα προς διάλυση δίκυκλα οχήματα η εγγύηση συμμετοχής είναι 50 ευρώ , οι δε προσφορές για να γίνουν δεκτές, πρέπει να διαφέρουν από την τιμή εκκίνησης η μία από την άλλη κατά 20 ευρώ τουλάχιστον.

Ο υποψήφιος αγοραστής πρέπει να φέρει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο και να δηλώνουν στην επιτροπή τον Α.Φ.Μ., την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και την ιδιότητά τους.

Το 20% της τιμής κατακύρωσης (προκαταβολή) καταβάλλεται σε μετρητά αμέσως μόλις τελειώσει η πλειοδοσία για κάθε όχημα και μετά την υπογραφή του πρακτικού ανακηρύξεως πλειοδότη.

Η έκπτωση όταν η πληρωμή γίνεται της μετρητοίς ορίζεται σε 30% στο σύνολο της προσφερόμενης τιμής.

Τα δημοπρατούμενα οχήματα είναι μεταχειρισμένα, με ζημιές, φθορές και ελλείψεις και χρήζουν επισκευής πριν κυκλοφορήσουν.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάσουν μαζί με τεχνικούς της επιλογής τους πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών, ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους. Η εξέταση περιλαμβάνει ότι κριθεί αναγκαίο χωρίς τη χρήση εργαλείων ή άλλων μηχανικών μέσων και χωρίς να τεθεί σε κίνηση το όχημα.

Επίσης, πολλά στοιχεία τους, όπως έτος κατασκευής, κυβισμός, τύπος κλπ ελήφθησαν και από τις εξωτερικές ενδείξεις τους προς καλύτερη ενημέρωση του αγοραστικού κοινού, κατόπιν αυτού οι αγοραστές οφείλουν να ερευνούν και από μόνοι τους την ακρίβεια των στοιχείων αυτών. Η Υπηρεσία μας για τα στοιχεία αυτά καθώς και τυχόν κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.

Βάσει των όρων πώλησης, ακυρώσεις δεν γίνονται δεκτές.

Για τη θέση του οχήματος σε κυκλοφορία ο αγοραστής υποχρεούται με δική του ευθύνη και δαπάνες να ολοκληρώσει τις διαδικασίες καταβολής του τέλους ταξινόμησης, την έκδοση νέων πινακίδων και την καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πριν λάβουν μέρος στις δημοπρασίες πρέπει να ενημερώνονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών για τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις ως προς την ταξινόμηση, το είδος του καυσίμου, τον τόπο ταξινόμησης τα όρια εκπομπής καυσίμων κλπ και των οποίων άγνοια δεν μπορούν να επικαλεστούν μετά την αγορά των οχημάτων.

Τα νομικά πρόσωπα συμμετέχουν στις δημοπρασίες δια του νόμιμου εκπροσώπου τους ή με πληρεξούσιο οριζόμενο από συμβολαιογράφο για τα οχήματα προς κυκλοφορία ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο για τα υπόλοιπα οχήματα.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουν να προσκομίσουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα της εταιρίας (επικυρωμένο αντίγραφο της συστατικής πράξης - καταστατικό, ΦΕΚ δημοσίευσης του καταστατικού, πρόσφατο πιστοποιητικό μεταβολών από το οικείο Πρωτοδικείο και ΓΕΜΗ με τα αντίστοιχα ΦΕΚ αυτών. Δικαίωμα συμμετοχής στις δημοπρασίες των Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.), και τα οποία δημοπρατούνται είτε το καθένα χωριστά είτε ομαδικά, όπως χαρακτηρίζονται με το υπ΄αρ. 116/05-03-2004 Π. . (φεκ 81Α/2004), έχουν μόνο φορείς αδειοδοτημένοι από την Ε.Δ.Ο.Ε.

Δικαίωμα συμμετοχής για τα οχήματα προς διάλυση που δημοπρατούνται είτε το καθένα χωριστά είτε ομαδικά, έχουν εκτός από φορείς αδειοδοτημένους από την Ε.Δ.Ο.Ε. και όσοι ασκούν δραστηριότητα συναφή με την διαχείριση των οχημάτων αυτών, η άδεια λειτουργίας της οποίας προϋποθέτει την έκδοση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (Α.Ε.Π.Ο.), ή Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (Π.Π.Δ.), χωρίς απαραίτητα να έχουν υποχρέωση συμμετοχής σε συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης.

Οι ενδιαφερόμενοι πλειοδότες αγοραστές για τα προς ΟΤΚΖ και διάλυση οχήματα, προκειμένου να λάβουν μέρος στην δημοπράτηση αυτών θα πρέπει να υποβάλλουν τα έγγραφα αδειοδότησης και πιστοποίησής τους στην Υπηρεσία μας προς εξέταση τουλάχιστον τρείς (3) ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας. Οι αγοραστές των Ο.Τ.Κ.Ζ. και των οχημάτων για διάλυση, κατά τον διακανονισμό υποχρεούνται επιπλέον να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 ότι τα αγοραζόμενα οχήματα θα διαλυθούν και δε θα τεθούν σε κυκλοφορία.
Οι τρόποι αποπληρωμής και οι εκπτώσεις

Για να συμμετέχει κανείς στις δημοπρασίες του πρώην ΟΔΔΥ θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 300 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 100 ευρώ για τα δίκυκλα τα οποία σε περίπτωση που ανακηρυχθεί πλειοδότης αφαιρούνται από το τίμημα απόκτησης του οχήματος. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει κάποιος να αποκτήσει κάποιο όχημα τα χρήματα επιστρέφονται.

Στις τιμές εκποίησης των οχημάτων συμπεριλαμβάνεται ο αναλογούν ΦΠΑ 24%. Σε περίπτωση εξοφλήσεως του τιμήματος τοις μετρητοίς ο αγοραστής έχει δικαίωμα έκπτωσης 30% στην τιμή κατακύρωσης.

Ο πλειοδότης καταβάλει το 20% και το υπόλοιπο ποσό (το 80%) δύναται να το διακανονίσει ως εξής:

Α) Με εφάπαξ καταβολή του τιμήματος. Στην περίπτωση αυτή δικαιούται έκπτωσης ανάλογης με το ποσό που καταβάλλεται η οποία ανέρχεται σε ποσοστό:
αα) 10% για καταβαλλόμενο ποσό έως 3.000 €.
αβ) 15% για καταβαλλόμενο ποσό από 3.001€ έως 10.000 €.
αγ) 20% για καταβαλλόμενο ποσό από 10.001 € και άνω.
Β) Με εγγυητική επιστολή χωρίς έκπτωση σε ισόποσες τριμηνιαίες άτοκες δόσεις, ο αριθμός των οποίων καθορίζεται ως εξής:
βα) δύο δόσεις για ποσά έως 3.000€.
ββ) τέσσερις δόσεις για ποσά από 3.001€ έως 10.000€.
βγ) έξι δόσεις για ποσά από 10.001 € έως 18.000€.
βδ) οκτώ δόσεις για ποσά από 18.001€ και άνω.

Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 3 μήνες από την επόμενη της ημερομηνίας κατακύρωσης του υλικού, πλωτού και εναερίου μέσου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΟΔΔΥ οι αγοραστές οφείλουν να ερευνούν και από μόνοι τους την ακρίβεια των στοιχείων, με τεχνικούς της επιλογής τους.

Η εξέταση μπορεί να γίνει από τους ενδιαφερόμενους με την βοήθεια και τεχνικού συμβούλου της επιλογής του και περιλαμβάνει ότι κριθεί αναγκαίο, χωρίς όμως την χρήση εργαλείων ή άλλων μηχανικών μέσων και χωρίς να τεθεί σε κίνηση το όχημα, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους ακόμα και τρεις ημέρες πριν από τη δημοπρασία.

Τα φυσικά πρόσωπα συμμετέχουν στις δημοπρασίες πώλησης οχημάτων μόνο αυτοπροσώπως.

Κατ' εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο εφόσον αυτός είναι σύζυγος ή συγγενής εξ αίματος μέχρι και του δεύτερου βαθμού, προσκομίζοντας Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ