ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Ποιοι θεωρούνται άτομα υψηλού κινδύνου

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Ποιοι θεωρούνται άτομα υψηλού κινδύνου
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ο ειδικός λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας, παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με το ποια άτομα θεωρούνται υψηλού κινδύνου να μολυνθούν ή να έχουν ήδη μολυνθεί με τον νέο κοροναϊό.

Κατά τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα άτομα υψηλού κινδύνου για να έχουν μολυνθεί από τον ιό θεωρούνται εκείνοι που έχουν συνυπάρξει με το επιβεβαιμένο κρούσμα για πάνω από 15 λεπτά σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων. Τα άτομα αυτά είναι που μπαίνουν και σε προτεραιότητα σε ό,τι αφορά στους εργαστηριακούς ελεγχους.

Όσοι εντοπισθούν να έχουν έρθει σε στενή επαφή με κάποιο κρούσμα θα μπουν επίσης σε εθελοντική απομόνωση και παρακολουθηση της υγείας τους, ώστε να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Τέσσερα κρούσματα στην Ελλάδα

Στη χώρα μας επιβεβαιώθηκαν συνολικά τέσσερα κρούσματα του νέου κοροναϊού, δύο στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία και το παιδί της, καθώς και δύο γυναίκες από την Αθήνα.

Όλοι οι νοσούντες νοσηλεύονται σε ειδικούς θαλάμους σε νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό. Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Όπως έγινε επίσης γνωστό το σχολείο του παιδιού της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ θα μείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Όπως διευκρινίστηκε, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ