ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία ιδιοκτήτη ψητοπωλείου: Προφυλακιστέος και ο τέταρτος κατηγορούμενος

Δολοφονία ιδιοκτήτη ψητοπωλείου: Προφυλακιστέος και ο τέταρτος κατηγορούμενος
ΙΝΤΙΜΕ/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 37χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος -κατά την απολογία του- φέρεται να κινήθηκε στην ίδια υπερασπιστική γραμμή με τα αδέλφια του, ηλικίας 32, 20 και 17 ετών.

Το δρόμο των φυλακών που πήραν ήδη από χθες, Τετάρτη, τα τρία συγκατηγορούμενα αδέλφια του, ακολούθησε, μετά την απολογία του στην 4η τακτική ανακρίτρια και ο τελευταίος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 45χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου.

Όπως έγινε γνωστό, ο 45χρονος υποστήριξε πως πρόθεσή τους δεν ήταν να σκοτώσουν τον άτυχο επιχειρηματία αλλά να τον χτυπήσουν, επειδή είχε προηγηθεί η απόλυση του 32χρονου από το ψητοπωλείο και ακολούθησαν γραπτά μηνύματα με τον πρώην εργοδότη του που φαίνεται να όξυναν τα πνεύματα.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε πως δεν γνώριζε ότι ο 20χρονος -που ομολόγησε ότι μαχαίρωσε το θύμα κατά τον ξυλοδαρμό- κουβαλούσε πάνω του μαχαίρι.

Τα τρία αδέλφια, ηλικίας 32, 20 και 17 ετών, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών και εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού. Ο τέταρτος κατηγορούμενος παραδόθηκε στις αρχές οικειοθελώς και συνοδευόμενος από τον δικηγόρο την Τρίτη.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι ο 32χρονος εργαζόταν ως ντελιβεράς στο ψητοπωλείο, απ' όπου όμως φαίνεται να απολύθηκε, όταν τις τελευταίες μέρες δεν εμφανίστηκε στη δουλειά του, επικαλούμενος ατύχημα που υπέστη. Υπό τις συνθήκες αυτές και καθώς μεσολάβησαν εκατέρωθεν μηνύματα μέσω κινητού που -σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα- ήταν σε έντονο ύψος, ο 32χρονος απολυθείς μετέβη, συνοδεία των αδελφών του, στο ψητοπωλείο για να ζητήσει το λόγο από το πρώην αφεντικό του.

Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, το θύμα -πατέρας δύο παιδιών- έφερε αλλεπάλληλες επιφανειακές μαχαιριές σε όλο του το σώμα, ενώ ο θάνατός του φέρεται να προήλθε από τρώση του μυοκαρδίου με νήσον και τέμνον όργανο.

Για την παραπομπή τους σε δίκη αναμένεται να αποφανθεί στο προσεχές διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ