ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Με αντικειμενικά κριτήρια η πρόσληψη του ειδικού φρουρού που έβγαλε όπλο στην ΑΣΟΕΕ

ΕΛΑΣ: Με αντικειμενικά κριτήρια η πρόσληψη του ειδικού φρουρού που έβγαλε όπλο στην ΑΣΟΕΕ

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή του σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όταν ειδικός φρουρός προέταξε το υπηρεσιακό όπλο του, τονίζει ότι εισήχθη στην Ελληνική Αστυνομία με πλήρως αντικειμενικά κριτήρια.

Αναλυτικά, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Σχετικά με το περιστατικό επίθεσης σε βάρος ειδικού φρουρού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευκρινιστικά σε ερωτήματα που τέθηκαν ανακοινώνεται ότι:

Ο προαναφερόμενος εισήχθη στην Ελληνική Αστυνομία με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια -συμμετοχή Α.Σ.Ε.Π.- στο πλαίσιο διαγωνισμού που προκηρύχτηκε τον Αύγουστο του 2019 και αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού προέβλεπε, μεταξύ άλλων, μοριοδότηση των υποψήφιων που είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως έφεδροι Αξιωματικοί, σε ειδικές δυνάμεις, στην Προεδρική Φρουρά, ως Ε.Π.Υ. ή ως ΕΠ.ΟΠ. στις ένοπλες δυνάμεις ή κατείχαν πτυχίο δημόσιου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας "Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών" ή "Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας"».

Καταδικάζει η Πρυτανεία του ΟΠΑ

Η Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) καταδίκασε το περιστατικό που σημειώθηκε τη Δευτέρα, δηλώνοντας ότι θα απευθυνεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

«Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Πρυτανεία του ΟΠΑ και προσθέτει:

«Τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις».

Η Πρυτανεία σημειώνει, επίσης, ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

«Η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ