ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύκτια μάχη στον Έβρο: Πρόσφυγες επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα

Ολονύκτια μάχη στον Έβρο: Πρόσφυγες επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μάχη όλη τη νύχτα έδιναν οι ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο προκειμένου να μην περάσουν παράνομα στη χώρα μας μετανάστες μέσω των συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετανάστες προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών στις Καστανιές Έβρου αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως αναφέρουν ίδιες πηγές, η αστυνομία, ενισχυμένη με νέες δυνάμεις, απάντησε με ρίψη δακρυγόνων.

Οι μετανάστες προσπάθησαν να πλησιάσουν τους αστυνομικούς, ενώ φώναζαν και συνθήματα.

Από εικόνες που μετέδιδε ο ανταποκριτής του Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης, από το σημείο, φαίνεται πως ξέσπασαν επεισόδια, με τον κόσμο να έχει ανάψει φωτιές, ενώ ακούγονται και φωνές.

Την Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφτηκαν την παρέμβριο Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού, προκειμένου να επιθεωρήσουν τα μέτρα επιτήρησης κατά μήκος των συνόρων στο νομό Έβρου, τα οποία ενισχύονται με σκοπό την αποτροπή των παράνομων εισόδων προς την Ελλάδα, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020.

Οπως γνωστοποίησε το Σάββατο το πρωί ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σχηματίστηκαν και δικογραφίες εναντίον κάποιων προσώπων που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα από διάφορα περάσματα του Έβρου. Υπενθυμίζεται ότι το τελωνείο στις Καστανιές παραμένει κλειστό.

Την ίδια ώρα με φόντο τις πολεμικές απώλειες της Τουρκίας στο Ιντλίμπ της Συρίας και την απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη στους πρόσφυγες, υπάρχουν πληροφορίες πως περίπου 120.000 άνθρωποι πρόκειται να μετακινηθούν προς την Ελλάδα τις επόμενες μέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ