ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Ορεστιάδας στο CNN Greece: «Ηθικόν ακμαιότατον» στον Έβρο

Δήμαρχος Ορεστιάδας στο CNN Greece: «Ηθικόν ακμαιότατον» στον Έβρο
Ismail Coskun/IHA via AP

Έκρυθμη παραμένει για ακόμα ένα 24ωρο η κατάσταση στον Έβρο και στα ελληνοτουρκικά σύνορα, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στις Καστανιές και επιχειρούν με κάθε μέσο να μπουν στην Ελλάδα, με την ελληνική αστυνομία, τον στρατό και τους Βορειοελλαδίτες να τους απωθούν με κάθε δυνατό μέσο.

Το CNN Greece συνομίλησε με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας, κ. Βασίλη Μαυρίδη για την κατάσταση που επικρατεί το πρωί της Κυριακής στον βόρειο Έβρο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η κατάσταση αυτή τη στιγμή στις Καστανιές είναι ήρεμη, ενώ την ίδια εικόνα είχε και χθες το βράδυ.

Ωστόσο, όπως είπε στο CNN Greece, αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσουν πόσοι είναι συγκεντρωμένοι στις Καστανιές, ενώ ανέφερε ότι ώρα με την ώρα αυτός ο αριθμός αυξάνεται, «αναμένεται να έρθουν κι άλλοι από την ενδοχώρα, αυτή είναι η εκτίμησή μας».

«Όσοι έχουν περάσει τα σύνορα έχουν συλληφθεί, δεν φοβόμαστε, έχουμε ηθικόν ακμαιότατον», τόνισε στο CNN Greece ο κ. Μαυρίδης

Σύμφωνα με πληγοροφίες, οι 66 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν συλληφθεί αφού είχαν περάσει παράνομα στο ελληνικό έδαφος μέχρι το Σάββατο το πρωί, δικάστηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου και καταδικάστηκαν σε 3,5 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ