ΕΛΛΑΔΑ

Το CNN Greece στον Έβρο: Διαρκείς οι εντάσεις στο φυλάκιο στις Καστανιές

Το CNN Greece στον Έβρο: Διαρκείς οι εντάσεις στο φυλάκιο στις Καστανιές
AP / Φωτογραφία αρχείου

Την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο και όλα τα τεκταινόμενα από το μέτωπο του προσφυγικού - μεταναστευτικού, μεταδίδει ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής του CNN Greece, Κώστας Πλιάκος.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο Κώστας Πλιάκος, οι εντάσεις είναι αρκετά συχνές κοντά στο χώρο που βρίσκεται το φυλάκιο και το τελωνείο στις Καστανιές.

Νωρίτερα, αστυνομικοί είχαν προχωρήσει σε χρήση χημικών ως απάντηση στον πετροπόλεμο που δέχονται από πλευράς των συγκεντρωμένων προσφύγων και μεταναστών στο τελωνείο των Καστανεών.

Την ίδια στιγμή, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ γνωστοποίησε ότι είναι τουλάχιστον 13.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Παράλληλα, υπάρχει ένα νέο μήνυμα που μεταδίδεται στα κινητά όσων πλησιάζουν τα σύνορα από την ελληνική κυβέρνηση είναι το εξής:

«No one can cross the Greek borders. All those attempting illegal entry, are effectively prevented from entering. Numbers cited by Turkish authorities are entirely false and misleading».

Εξάλλου, η τουρκική πλευρά συνεχίζει την τακτική της παραπληροφόρησης, η οποία γίνεται συντονισμένα μέσω των social media. Υπάρχουν, μάλιστα, τουλάχιστον επτά chatrooms στην εφαρμογή Whatsapp, όπου γίνονται ανταλλαγές χαρτών και πληροφοριών σχετικά με τα περάσματα προς την Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία έχει απαγορέψει στο εξής την είσοδο των δημοσιογράφων στην περιοχή του τελωνείου των Καστανεών.

Μείνετε συντονισμένοι στο CNN Greece, για όλες τις τελευταίες ειδήσεις, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε την ανταπόκριση του Κώστα Πλιάκου από τις Καστανιές Έβρου:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ