ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Το μήνυμα που αποστέλλεται από τις Αρχές σε όσους πλησιάζουν στα σύνορα

Έβρος: Το μήνυμα που αποστέλλεται από τις Αρχές σε όσους πλησιάζουν στα σύνορα
(AP Photo/Giannis Papanikos)

Νέο μήνυμα αποστέλλεται στα κινητά όσων πλησιάζουν τα σύνορα από την Ελληνική Κυβέρνηση. Όπως ενημερώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου, το μήνυμα που μεταδίδεταιείναι το εξής:

«No one can cross the Greek borders. All those attempting illegal entry, are effectively prevented from entering. Numbers cited by Turkish authorities are entirely false and misleading».

Ανεπίσημη μετάφραση: «Κανείς δεν μπορεί να περάσει τα ελληνικά σύνορα. Όλοι όσοι επιχειρούν παράνομη είσοδο, εμποδίζονται πραγματικά να εισέλθουν. Οι αριθμοί που αναφέρουν οι τουρκικές αρχές είναι εντελώς ψευδείς και παραπλανητικοί».

Η κυβέρνηση σημειώνει ότι πρόκειται για διαφοροποίηση από το προηγούμενο μήνυμα και πως έχει ήδη ξεκινήσει η αποστολή.

Το προηγούμενο γραπτό μήνυμα, που πήγαινε στα κινητά των προσφύγων και μεταναστών που σκοπεύουν να επιχειρήσουν να περάσουν παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ήταν το εξής:

«Από την Ελληνική Δημοκρατία: Η Ελλάδα αυξάνει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων στο μέγιστο βαθμό. Μην αποπειραθείτε να περάσετε παράνομα τα ελληνικά σύνορα».

message

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή κυβερνητικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι «η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα πρόσφορα μέσα για την ενημέρωση των ανθρώπων που παρακινούμενοι από fake news κινούνται ή συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία των ανατολικών μας συνόρων. Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων στα σύνορα ώστε να ενημερωθούν οι συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ