ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό: Ένα παιδί νεκρό μετά από ανατροπή βάρκας στη Μυτιλήνη

Προσφυγικό: Ένα παιδί νεκρό μετά από ανατροπή βάρκας στη Μυτιλήνη
AP Photo/Michael Varaklas

Ενα παιδί νεκρό είναι ο τραγικός απολογισμός της προσπάθειας μιας ακόμη βάρκας με μετανάστες να περάσουν από την Τουρκία στη Μυτιλήνη.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σήμερα στις 8.30 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 αλλοδαποί συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή.

Όταν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, οι επιβαίνοντες ανέτρεψαν τη βάρκα (πρόκειται για συνήθη τακτική κατά σύσταση των διακινητών προκειμένου να γίνει επιχείρηση διάσωσης).

Το Λιμενικό προέβη σε επιχείρηση διάσωσης. Ύστερα από επίπονες προσπάθειες 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα. Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του.

Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Περισσότεροι από 300 πρόσφυγες και μετανάστες σήμερα στα νησιά

Οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από τα απέναντι μικρασιατικά τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου συνεχίστηκαν και σήμερα, Καθαρά Δευτέρα.

Στα παράλια της Μυτιλήνης από τα χαράματα ως και τις 10 το πρωί βγήκαν πέντε βάρκες στις ακτές της Βόρειας και της Ανατολικής Λέσβου με περίπου 200 συνολικά επιβαίνοντες.

Στη Χίο βγήκαν δυο βάρκες με περίπου 70 άτομα, ενώ στη Σάμο άλλες δυο βάρκες με περίπου 50 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ