ΕΛΛΑΔΑ

Το CNN Greece στη Μυτιλήνη: Συνεχίζεται η άφιξη μεταναστών - Δραστικά μέτρα ζητούν οι κάτοικοι

Το CNN Greece στη Μυτιλήνη: Συνεχίζεται η άφιξη μεταναστών - Δραστικά μέτρα ζητούν οι κάτοικοι

Τουλάχιστον 519 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει σε Μυτιλήνη, Σάμο και Χίο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Αποστολή: Χρήστος Παναγόπουλος

Όπως έγινε γνωστό, ένα νεκρό παιδί είναι ο τραγικός απολογισμός της προσπάθειας μιας ακόμη βάρκας με μετανάστες να περάσουν από την Τουρκία στη Μυτιλήνη.

Περίπου 48 άτομα επέβαιναν στη λέμβο, ενώ ακόμη ένα παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Γενικά στο νησί επικρατεί αναστάτωση με τους κατοίκους να είναι αρκετά προβληματισμένοι σχετικά με το τι έχει αποφασίσει να κάνει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει λάβει το συγκεκριμένο μήνυμα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νότης Μηταράκης θα βρίσκεται σήμερα στο νησί προκειμένου να συμμετάσχει σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση με φορείς του νησιού προκειμένου να διαπιστώσει τα προβλήματα που υπάρχουν. Και δεν είναι λίγα.

Τις τελευταίες ώρες η Μυτιλήνη και ιδιαίτερα η περιοχή της Μόριας είναι για ακόμη μια φορά «θέατρο σύρραξης» καθώς όπως φαίνονται και από τα πλάνα που υπάρχουν υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τους ανθρώπους που βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Πρόκειται για τουλάχιστον 22.000 άτομα.

Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από τη συνολική χωρητικότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή μέσα στη Μόρια. Έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα.

Όπως λένε κάτοικοι του νησιού στο CNN Greece, αισθάνονται ότι υπάρχει αδιαφορία, θέλουν από την κυβέρνηση να λάβει πιο δραστικά μέτρα. Σημειώνουν πως δεν πάει άλλο και πως η κατάσταση έχει «εκτροχιαστεί».

Μέχρι και το απόγευμα, στο νησί επικρατεί ηρεμία. Νωρίτερα υπήρχαν επεισόδια στη Μόρια.

Δείτε αναλυτικά όσα μετέδωσε ο απεσταλμένος του CNN Greece στο νησί:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ