ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή στον Έβρο: Ένταση και προειδοποιητικές βολές στον αέρα στις Φέρες

Αποστολή στον Έβρο: Ένταση και προειδοποιητικές βολές στον αέρα στις Φέρες
(AP Photo/Giannis Papanikos)

Ένταση επικράτησε πριν από λίγη ώρα στις Φέρες, όταν μία ομάδα περίπου 1.000 ατόμων επιχείρησε να εισέλθει παράνομα από τα σύνορα, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του CNN Greece στον Έβρο, Κώστας Πλιάκος. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αστυνομικοί, στρατός αλλά και κάτοικοι σταμάτησαν την προσπάθειά τους, ενώ υπήρξαν και προειδοποιητικές βολές στον αέρα.

Οι Αρχές θα είναι σε επιφυλακή όλο το βράδυ για να αποτρέψουν νέες προσπάθειες, ενώ ο κοινοτάρχης Φερών, Αθανάσιος Πεμούσης, μιλώντας στο CNN Greece, επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν προειδοποιητικές βολές.

Απετράπη η είσοδος 4.354 ατόμων το τελευταίο 12ωρο

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι συγκεντρωμένοι για τέταρτη μέρα στη «νεκρή» ζώνη στα σύνορα του Έβρου, προσδοκώντας να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Την ίδια ώρα, τα άτομα που δικάστηκαν σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν, σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου, σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου συνολικά σε 4.354 άτομα.

Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 42 παράνομοι μετανάστες, κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μαρόκο.

Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

-Αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα.

-Συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ