ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή στη Μυτιλήνη: Αποχωρούν από το νησί πολλά μέλη ΜΚΟ

Αποστολή στη Μυτιλήνη: Αποχωρούν από το νησί πολλά μέλη ΜΚΟ
ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του απεσταλμένου του CNN Greece στη Μυτιλήνη, Χρήστο Παναγόπουλο, πολλά μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αποχωρούν από το νησί με πλοία της γραμμής. 

Η κίνηση αυτή των ΜΚΟ έρχεται λίγες ώρες μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο νησί.

Νωρίς το μεσημέρι εργαζόμενοι σε εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ πραγματοποίησαν σύσκεψη και πορεία στο κέντρο του νησιού και αποφάσισαν να αποχωρήσουν καθώς έχουν γίνει στόχος επιθέσεων.

Συνεχίζεται η άφιξη μεταναστών - Δραστικά μέτρα ζητούν οι κάτοικοι

Τουλάχιστον 519 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει σε Μυτιλήνη, Σάμο και Χίο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Όπως έγινε γνωστό, ένα νεκρό παιδί είναι ο τραγικός απολογισμός της προσπάθειας μιας ακόμη βάρκας με μετανάστες να περάσουν από την Τουρκία στη Μυτιλήνη.

Περίπου 48 άτομα επέβαιναν στη λέμβο, ενώ ακόμη ένα παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Διαβάστε επίσης

Ένα παιδί νεκρό μετά από ανατροπή βάρκας
Μυτιλήνη: Σε υπαίθριο καταυλισμό προσφύγων μετατρέπεται το λιμάνι

Γενικά στο νησί επικρατεί αναστάτωση με τους κατοίκους να είναι αρκετά προβληματισμένοι σχετικά με το τι έχει αποφασίσει να κάνει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει λάβει το συγκεκριμένο μήνυμα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νότης Μηταράκης θα βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα, στο νησί προκειμένου να συμμετάσχει σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση με φορείς του νησιού προκειμένου να διαπιστώσει τα προβλήματα που υπάρχουν. Και δεν είναι λίγα.

Τις τελευταίες ώρες η Μυτιλήνη και ιδιαίτερα η περιοχή της Μόριας είναι για ακόμη μια φορά «θέατρο σύρραξης» καθώς όπως φαίνονται και από τα πλάνα που υπάρχουν υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τους ανθρώπους που βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Πρόκειται για τουλάχιστον 22.000 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ