ΕΛΛΑΔΑ

Την αθώωση του ηθοποιού για τον βιασμό του ταξιτζή προτείνει η εισαγγελέας

Την αθώωση του ηθοποιού για τον βιασμό του ταξιτζή προτείνει η εισαγγελέας
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Να αθωωθεί ο ηθοποιός Γ.Κ. που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τον βιασμό 25χρονου οδηγού ταξί το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου του 2018, εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ανατρέποντας το κατηγορητήριο η εισαγγελέας συντάχθηκε ουσιαστικά με τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου υποστηρίζοντας στην αγόρευσή της ότι «έχουν διατυπωθεί εκατέρωθεν αντικρουόμενοι ισχυρισμοί για το τι έχει συμβεί την επίμαχη βραδιά».

Ενώ τόνισε πως «Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος».

Ειδικότερα, στην αγόρευσή της ανέφερε:

«Όμως υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος. Αυτό το στοιχείο είναι η έκθεση DNA της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών. Σε αυτή προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος DNA του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί.

Ο γενετιστής κ. Φιτσιάλος όσον αφορά στη συγκεκριμένη έκθεση εισέφερε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν DNA. Η έκθεση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας δεν αφήνει περιθώρια. Όσο για το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να φορούσε γάντια δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε τέτοιο συμπέρασμα. Ούτε ο μάρτυρας υποστήριξε ότι "ο κατηγορούμενος φορούσε γάντια όταν του άγγιξε τη ρόγα"».

Για τους λόγους αυτούς κατέληξε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας «προτείνω να κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού».

Αντίθετα, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του ηθοποιού για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ