ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη: Ένταση στο λιμάνι μετά από ψευδές SMS

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη: Ένταση στο λιμάνι μετά από ψευδές SMS

Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι της Τρίτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης κοντά στην πλατεία Σαπφούς.

Αποστολή στη Μυτιλήνη: Χρήστος Παναγόπουλος

Ομάδα περίπου 100 με 150 προσφύγων και μεταναστών άρχισε να φωνάζει συνθήματα ενάντια στην επιστροφή τους στον καταυλισμό της Μόριας.

Στην περιοχή αναπτύχθηκε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, η οποία απώθησε τους πρόσφυγες και μετανάστες που διαδήλωναν από το λιμάνι λέγοντάς τους να επιστρέψουν στο κέντρο φιλοξενείας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ κατόρθωσαν να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος των προσφύγων και μεταναστών που είχαν κατέβει από τον καταυλισμό της Μόριας και οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είχαν λάβει γραπτά μηνύματα στα κινητά τους που ήταν προφανώς ψεύτικα. Σε αυτά, αναφερόταν ότι μπορούν να κατέβουν στο λιμάνι και να φύγουν με πλοία της γραμμής στην ενδοχώρα.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν παρατεταμένες στο παραλιακό μέτωπο και την προκυμαία του λιμανιού της Μυτιλήνης έχοντας απωθήσει το πλήθος των διαδηλωτών πίσω από το πάρκο της Αγίας Ειρήνης το οποίο βρίσκεται δίπλα από το κτήριο της περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, αστυνομικοί οδηγούν τους εναπομείναντες πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι, σε λεωφορεία που έχουν προορισμό τη Μόρια.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ