ΕΛΛΑΔΑ

Το CNN Greece στη Μυτιλήνη: Το αρματαγωγό «Ρόδος» θα παραλάβει 500 πρόσφυγες και μετανάστες

Το CNN Greece στη Μυτιλήνη: Το αρματαγωγό «Ρόδος» θα παραλάβει 500 πρόσφυγες και μετανάστες
CNN Greece

Αποστολή στη Μυτιλήνη, Χρήστος Παναγόπουλος - Το αρματαγωγό «Ρόδος» του Πολεμικού Ναυτικού έδεσε στη Μυτιλήνη.

Το πλοίο αναμένεται να φιλοξενήσει μέσα στις επόμενες ώρες περίπου 500 νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι είχαν φτάσει στο νησί τα τελευταία 24ωρα.

Όσον αφορά στην επιβίβαση των προσφύγων και των μεταναστών στο πλοίο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου Λιμενικών Μυτιλήνης, Φώτη Γαρουφαλιά στο CNN Greece, προτεραιότητα θα δοθεί σε γυναίκες και παιδιά.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, όταν επιβιβαστούν, θα παραμείνουν στο αρματαγωγό για καταμέτρηση και ταυτοποίηση και στη συνέχεια θα φιλοξενηθούν σε αυτό.

Δεν υπάρχουν, ωστόσο, μπλόκα στους δρόμους του νησιού, όπως επιβεβαίωσε στο CNN Greece o περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Τι λέει στο CNN Greece o Κ. Μουτζούρης

Την κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη με τους χιλιάδες νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες περιέγραψε στο CNN Greece ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, όσοι πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί τις προηγούμενες ημέρες αναμένεται να επιβιβαστούν σε αρματαγωγό.

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις προσφύγων και μεταναστών προς το λιμάνι της Μυτιλήνης, ο περιφερειάρχης επιβεβαίωσε ότι λαμβάνουν μηνύματα τα οποία αναφέρουν ότι μπορούν να επιβιβαστούν σε πλοία για να περάσουν στην ενδοχώρα -κάτι που δεν ισχύει.

Επίσης, οι δρόμοι πλέον στο νησί είναι ανοικτοί και, όπως είπε στο CNN Greece o κ. Μουτζούρης, έχουν διαλυθεί τα μπλόκα των πολιτών προς το ΚΥΤ της Μόριας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ