ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη: Στο αρματαγωγό οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη: Στο αρματαγωγό οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες
CNN Greece

Στο αρματαγωγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Ρόδος» στη Μυτιλήνη μεταφέρθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες, περίπου 50 στο σύνολο τους μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης.

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη: Χρήστος Παναγόπουλος

Η διαδικασία φαίνεται να εξελίσσεται με σχετικά αργούς ρυθμούς. Τα άτομα που βρίσκονται στο νησί οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα για ταυτοποίηση και δαχτυλοσκόπηση και μεταφέρονται στο λιμάνι, όπου βρίσκεται το αρματαγωγό, με βανάκια της ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά στη Μυτιλήνη βρίσκονται περισσότεροι από 500άνθρωποι και όπως φαίνεται το αρματαγωγό δεν θα ξεκινήσει ακόμα από το νησί, καθώς μένει να ταυτοποιηθούν πολλοί ακόμη.

88114362 561739601364307 276262857803300864 n

Σημειώνεται πως το «Ρόδος» θα μεταφέρει σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα τους πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο νησί τις προηγούμενες ημέρες και θα απελαθούν χωρίς να μπορούν να κάνουν αίτημα για άσυλο, βάσει των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ της Κυριακής.

Μικροένταση στο λιμάνι

Σημειώνεται πως το μεσημέρι περίπου 80 με 100 πρόσφυγες και μετανάστες που προέρχονται από τη Μόρια έφτασαν στη πύλη του λιμανιού φωνάζοντας ότι θέλουν να φύγουν από τον προσφυγικό καταυλισμό.

Αυτό συνέβη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβαν για ακόμη μια φορά ένα ψευδές SMS ενώ είδαν και πλοίο αγκυροβολημένο στο σημείο.

Άντρες της ΟΠΚΕ μετέβησαν στο σημείο και απώθησαν τον κόσμο ξανά προς την πλευρά της προκυμαίας, στην πλατεία Σαπφούς, καθώς και στη συμβολή των οδών Σκρα και Κατσακούλη όπου βρίσκονται οι στάσεις των αστικών λεωφορείων που έχουν προορισμό τη Μόρια.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Πρόκειται για μία εικόνα που επαναλαμβάνεται στο νησί. Κλιμάκια των σώματος ειδικών αποστολών βρίσκονται στο λιμάνι και απωθούν τους πρόσφυγες και μετανάστες, που, όμως, επιστρέφουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης από άλλους δρόμους και μαζεύονται εκ νέου στην κεντρική πύλη.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ