ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: 252 συλλήψεις και 36.649 αποτροπές εισόδου από το Σάββατο

Έβρος: 252 συλλήψεις και 36.649 αποτροπές εισόδου από το Σάββατο
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Οκτώ συλλήψεις έγιναν στα ελληνοτουρκικά σύνορα το 12ωρο από τις 06.00 το πρωί σήμερα, Πέμπτη, έως τις 18.00 το απόγευμα, ενώ εμποδίστηκαν και 1.871 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως επτά από τους συλληφθέντες έχουν καταγωγή από το Αφγανιστάν, ενώ ο όγδοος είναι Σύρος.

Συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης ο απολογισμός είναι ο εξής:

- Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 36.649 περιπτώσεις

- Έχουν συλληφθεί 252 πρόσωπα

Παράλληλα, σημειώνεται η καταγωγή όσων έχουν συλληφθεί από τις 06.00 π.μ., την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 έως σήμερα στις 06.00 το πρωί, διαμορφώνεται ως εξής:

  • Αφγανιστάν, 64%
  • Πακιστάν, 19%
  • Τουρκία, 5%
  • Συρία, 4%
  • Σομαλία, 2,6%
  • Ιράκ, Ιράν, Μαρόκο, Αιθιοπία, Μπαγκλαντές, Αίγυπτος: 5,4

Σε «κόκκινο συναγερμό» για 7η ημέρα

Να σημειωθεί πως αστυνομικοί και στρατιώτες βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» για έβδομη ημέρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, προσπαθώντας να κρατήσουν εκτός ελληνικών εδαφών τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί από την τουρκική πλευρά και επιχειρούν να περάσουν στη χώρα μας είτε από το συνοριακό πέρασμα των Καστανιών είτε από άλλα σημεία, νοτιότερα.

Μετά από μια ημέρα εντάσεων, πετροπόλεμου και χημικών, η νύχτα που πέρασε ήταν αρκετά ήρεμη.

Την Τετάρτη, είδε το «φως» της δημοσιότητας βίντεοντοκουμέντο από επεισόδια που σημειώθηκαν στις Καστανιές και αποτυπώνουν την ενεργή συμμετοχή των Τούρκων αστυνομικών.

Στα πλάνα φαίνεται καθαρά μια τουρκική διμοιρία, που έχει παραταχθεί σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τα σύνορα να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά.

Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, πως οι Τούρκοι όχι μόνο μεταφέρουν στα ελληνοτουρκικα σύνορα τους μετανάστες (στη συντριπτική τους πλειονότητα Αφγανοί και Ιρακινοί, και όχι Σύροι) αλλά συμμετέχουν και ενεργά στα επεισόδια.

Όπως αναφέρει η απεσταλμένη του CNN Greece στον Έβρο, Τούρκοι φώναζαν από τα μεγάφωνα συνθήματα στον κόσμο για να επιτεθεί στις ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ