ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφίες – ντοκουμέντο: Αυτά είναι τα χημικά που πετούν στις ελληνικές Αρχές από την Τουρκία

Φωτογραφίες – ντοκουμέντο: Αυτά είναι τα χημικά που πετούν στις ελληνικές Αρχές από την Τουρκία
Φωτογραφία από τα πρωινά επεισόδια CNN Greece

Φωτογραφίεςντοκουμέντο από τα χημικά που πετούν στις ελληνικές δυνάμεις ομάδες προσφύγων και μεταναστών αλλά και Τούρκοι αστυνομικοί φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας το CNN Greece.

Στην πρώτη εικόνα, με τα χρυσά γράμματα, ο κατασκευαστής τονίζει:

Προειδοποιήσεις:

1. Να μην εκτοξεύεται σε απευθείας βολή πάνω σε ανθρώπους
2. Κίνδυνος πυρκαγιάς
3. Χρήση μόνο από ειδικευμένο προσωπικό

Η δεύτερη φωτογραφία απεικονίζει βολίδα κρότου – λάμψης, τύπου 4.

«ΤΥΠΟΣ 4: 40mm, βολίδα κρότου – λάμψης
Παραγωγός: 2014-GF-24
Ημερομηνία Παραγωγής: 12.2014».

Δείτε τις φωτογραφίες στη gallery του CNN Greece:

«Εκρηκτική» η ατμόσφαιρα

Η ατμόσφαιρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο είναι ηλεκτρισμένη για ακόμη μια ημέρα, καθώς νωρίς το πρωί της Παρασκευής ξέσπασαν επεισόδια ενώ έγινε και χρήση χημικών. Όπως αποκαλύπτει η απεσταλμένη του CNN Greece στον Έβρο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι τουρκικές επιθέσεις συντονίζονται με τη βοήθεια drone. Μάλιστα, την ώρα της έντασης εθεάθησαν άτομα να μοιράζουν εργαλεία στους πρόσφυγες και μετανάστες στους φράχτες.

Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 7:30πμ, όταν μικρές ομάδες προσφύγων και μεταναστών προσπάθησαν να περάσουν σε ελληνικά εδάφη από το τελωνειακό πέρασμα των Καστανέων.

Οι ομάδες αυτές απωθήθηκαν με επιτυχία και στη συνέχεια έγινε χρήση χημικών από πλευράς της Τουρκίας, με τις ελληνικές δυνάμεις να «απαντούν» με τον ίδιο τρόπο. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ρίψη χημικών έγινε και από Τούρκους αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία έκανε ρίψεις νερού με την «Αύρα» που βρίσκεται στην περιοχή.

Τα νέα στοιχεία

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μέσα σε 24 ώρες -από τις 6πμ της Πέμπτης μέχρι τις 6πμ της Παρασκευής- έγιναν οκτώ συλλήψεις ενώ εμποδίστηκαν και 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως επτά από τους συλληφθέντες έχουν καταγωγή από το Αφγανιστάν ενώ ο όγδοος είναι Σύρος.

Συνολικά από το Σάββατο μέχρι το πρωί της Πέμπτης επιχείρησαν ανεπιτυχώς να περάσουν τα σύνορα 36.649 άνθρωποι ενώ συνελήφθησαν και 252 άτομα.

Χθες, Πέμπτη, ήταν μια ήρεμη ημέρα στις Καστανιές, με την περιοχή να επισκέπτεται ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οργανώσεων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, Φραντσέσκο Ρόκα, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας προσφύγων και μεταναστών στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) πρέπει να αρχίσει να δρα διαφορετικά σε ό,τι αφορά τις ανάγκες και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και για την Τουρκία «να συνεχίσει να δρα θαρραλέα, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια, να δέχεται ανθρώπους και να τους συμπεριφέρεται με αξιοπρέπεια».

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, προχώρησε σε μια νέα πρόκληση απέναντι στη χώρα μας, ανακοινώνοντας πως η Άγκυρα στέλνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα 1.000 αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων.

Ένα στοιχείο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το γεγονός ότι, όπως είναι ευρέως γνωστό στην Τουρκία, οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας στελεχώνονται από τους ακροδεξιούς Γκρίζους Λύκους.

O Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστήριξε πως η Άγκυρα προχωρά σε αυτή την κίνηση για να αποτραπούν οι επαναπροωθήσεις από την ελληνική πλευρά ενώ αποκάλυψε πως πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ