ΕΛΛΑΔΑ

Βούλγαροι αστυνομικοί απείλησαν έλληνα οδηγό νταλίκας

Βούλγαροι αστυνομικοί απείλησαν έλληνα οδηγό νταλίκας
Eurokinissi

Δύο επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή του Προμαχώνα στο σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας. 

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε όταν πέντε βούλγαροι οδηγοί νταλίκας αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα έσπασαν το μπλόκο των αγροτών με τους 4 εξ αυτών να καταφέρνουν τελικά να περάσουν στη βουλγαρική πλευρά. Ο πέμπτος Βούλγαρος συνελήφθη από την τοπική αστυνομία.

Στο δεύτερο επεισόδιο, ένας έλληνας οδηγός νταλίκας υποστηρίζει πως δημιουργήθηκε επεισόδιο όταν επιχείρησε να περάσει από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο οδηγός νταλίκας που μετέφερε λουλούδια υποστηρίζει πως οι βούλγαροι αστυνομικοί τον κατέβασαν από την νταλίκα και τον απείλησαν. Αξίζει να σημειωθεί πως η νταλίκα είχε βουλγαρικές πινακίδες ενώ ο οδηγός μετά από αυτό το περιστατικό λέει ότι δεν θα ξαναπεράσει από το συγκεκριμένο σημείο και θα επιλέγει το τελωνείο της Εξοχής.

Μόλις ο οδηγός ενημέρωσε τους σερραίους αγρότες τον άφησαν να περάσει ανοίγοντας το δρόμο για να συνεχίσει την πορεία του.

Την ίδια ώρα νομικά ετοιμάζονται να κινηθούν οι ερραίοι αγρότες μετά τα επεισόδια τα ξημερώματα στον Προμαχώνα όταν πέντε νταλίκες έσπασαν τις μπάρες του Τελωνείου και επιχείρησαν να περάσουν στη γειτονική χώρα.

"Έτρεχαν με μεγάλη ταχύτητα δεν μπορούσαμε να τους σταματήσουμε, είδαμε το χάρο με τα μάτια μας", είπαν χαρακτηριστικά αγρότες του μπλόκου μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Σύμφωνα με πληροφοριες, ο δικηγόρος των σερραίων αγροτών θα συναντηθεί μαζί τους στις 12 το μεσημέρι την ίδια ώρα που θα πραγματοποιηθεί και η συνέλευση των αγροτών, ενώ στο σημείο θα έρθουν και αγρότες από όλα τα μπλόκα της Ελλάδας.

Οι αγρότες από την πρώτη στιγμή καταδίκασαν αυτές τις ενέργειες της γειτονικής χώρας δηλώνοντας απογοητευμένοι από τη στάση τους.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στο μπλόκο του Προμαχώνα είναι εκρηκτική με τους σερραίους αγρότες να αντέχουν ακόμα μια παγωμένη βραδιά.

Ρεπορτάζ: Fonh.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ