ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη: Σε Μόρια και Καρά Τεπέ ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη: Σε Μόρια και Καρά Τεπέ ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, κ. Φραντσέσκο Ρόκα, επισκέφτηκε σήμερα τον περίκλειστο χώρο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου συνεχίζεται η καταγραφή των νεοεισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών, αλλά και τις δομές φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ και τη Μόρια, συνοδεία του κ. Αντώνη Αυγερινού, προέδρου του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη - Χρήστος Παναγόπουλος

Οι κ. Ρόκα και Αυγερινός είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ορισμένους από τους νεοεισελφθόντες πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί, που περιμένουν να επιβιβαστούν στο αρματαγωγό «Ρόδος».

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου ρώτησε για τις ανάγκες που έχουν, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Η διαδικασία ταυτοποίησης στο λιμάνι εξακολουθεί να κινείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και στο αρματαγωγό έχουν επιβιβαστεί περί τους 250 από τους συνολικά 508 νεοεισελθέντες.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Καρά Τεπέ, όπου έκαναν μία περιήγηση και είδαν ιδίοις όμμασι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι διαμένουν εκεί.

Επόμενος σταθμός τους ήταν η Μόρια, όπου διαπίστωσαν τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη δομή και τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμένουν οι πρόσφυγες και μετανάστες.

88108417 249006089446888 7260413120332431360 n

Ο φακός του CNN Greece αποτύπωσε, μάλιστα, τον πίνακα στον οποίο καταγράφεται ο ακριβής αριθμός των διαμενόντων στο νησί, οι οποίοι είναι 21.780.

Untitled

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ