ΕΛΛΑΔΑ

Διαψεύδει δημοσιεύματα περί μείωσης τροφοδοσίας προσωπικού το ΓΕΝ

Διαψεύδει δημοσιεύματα περί μείωσης τροφοδοσίας προσωπικού το ΓΕΝ
Πολεμικό Ναυτικό (φωτό αρχείου) Eurokinissi

Διαψεύδει με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού δημοσίευμα περί μείωσης της τροφοδοσίας του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού, κάνοντας παράλληλα λόγο για επέκταση του μέτρου και σε άλλες Ναυτικές Υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με «διαταγή του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Γεώργιου Γιακουμάκη ΠΝ το εν λόγω μέτρο μέριμνας που έχει καθιερωθεί από το 2009, όχι μόνο δεν περιορίζεται, αλλά εξακολουθεί να ισχύει για όλους όσους έχουν ανάγκη και επιθυμούν σίτιση. Επιπλέον, επεκτάθηκε η εφαρμογή του και σε άλλες Ναυτικές Υπηρεσίες (Ναύσταθμοι Σαλαμίνας-Κρήτης, Κεντρικός Σταθμός Αυτοκινήτων Ναυτικού κ.ά.), καθώς και σε άλλες κατηγορίες όπως το πολιτικό προσωπικό, οδηγώντας σε αύξηση των συνολικά παρασκευαζόμενων σε καθημερινή βάση επιπλέον μερίδων από 646 σε 750».

Τονίζεται δε πως το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εξακολουθεί να ασκεί τη βέλτιστη δυνατή και στοχευμένη μέριμνα για το προσωπικό του ΠΝ, παρά τη δυσμενή δημοσιονομικά συγκυρία.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι με σήμα προς όλες τις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού, γνωστοποιήθηκε ότι από την 1η Μαρτίου εντός των μονάδων του θα σιτίζονται μόνο το στρατεύσιμο προσωπικό και όσοι έχουν βάρδια, καθώς θα διατίθενται πλέον μόνο 313 μερίδες φαγητού, τη στιγμή που το πλήρωμα μιας φρεγάτας είναι κάτι λιγότερο από 200 άτομα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ