ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Δήμαρχος Πύργου: Απορρύθμιση της οικονομικής ζωής – Κάποιοι «σπάνε» την καραντίνα

Κορωνοϊός – Δήμαρχος Πύργου: Απορρύθμιση της οικονομικής ζωής – Κάποιοι «σπάνε» την καραντίνα
INTIME/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για απορρύθμιση της οικονομικής ζωής στον Πύργο έκανε λόγο ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος περιέγραψε στο CNN Greece την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως είχε καταγγείλει ο ίδιος, πολίτες στους οποίους έχουν δοθεί οδηγίες να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό κυκλοφορούν ελεύθεροι. Μετά τις καταγγελίες του, τη Δευτέρα διετάχθη από την εισαγγελία Πύργου κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Οι καταγγελίες, όπως επιβεβαίωσε στο CNN Greece ο δήμαρχος Πύργου, αφορούν συγγενείς και πρόσωπα που σχετίζονται με ασθενείς που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους και κυκλοφορούν αμέριμνοι παρά το γεγονός ότι τους έχει δοθεί οδηγία να παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές με τρίτα πρόσωπα.

Όπως είπε ο κ. Αντωνακόπουλος, στο δημαρχείο της πόλης υπάρχει λίστα από τις καταγγελίες την οποία θα πρέπει να επιβλέψει αρμόδιος λειτουργός της Δημόσιας Υγείας.

«Ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από την κοινωνική ζωή. Τα σχολεία έχουν κλείσει, οι μισές υπηρεσίες υπολειτουργούν» αναφέρει.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε επίσης ότι «υπάρχει μία απορρύθμιση της οικονομικής ζωή στον Πύργο» και εκτιμά ότι θα υπάρχει και πρόβλημα με τον απόπλου των κρουαζιερόπλοιων, κυρίως αυτών που έρχονται από την Ιταλία.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 89, σύμφωνα με τον καθηγητή και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Σήμερα, Τρίτη, ανακοινώθηκαν πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ