ΕΛΛΑΔΑ

Νέος γύρος έντασης στον Έβρο: Μολότοφ και φωτιές κοντά στον φράχτη

Νέος γύρος έντασης στον Έβρο: Μολότοφ και φωτιές κοντά στον φράχτη
ΑΡ

Επεισόδια για ακόμη μια μέρα σημειώθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, καθώς εκτοξεύτηκαν βόμβες μολότοφ κατά των ελληνικών δυνάμεων.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, που δημοσιεύσει το GrTimes.gr, άτομα από τα τουρκικά σύνορα εξαπολύουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, ανάβοντας φωτιές κατά μήκος του φράχτη, ενώ για άλλη μια φορά πετάνε δακρυγόνα.

Οι ελληνικές Αρχές προσπαθούν να τους απωθήσουν κάνοντας εκτεταμένη ρίψη χημικών με το κλίμα που επικρατεί στην περιοχή να είναι ασφυκτικό.

Σημειώνεται ότι στο σημείο βρίσκονται και οι δυνάμεις της Frontex οι οποίες προσφάτως εντάθηκαν στις δυνάμεις που περιφρουρούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή.

Νωρίτερα, οι Τούρκοι έκαναν υπερπτήσεις με F-16 πάνω από τον βόρειο Έβρο.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που σημειώνονται υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στην εν λόγω περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τον Βόρειο Έβρο σε ύψος από 10.000 έως 500 πόδια, στις 14:50 μ.μ.

Μισή ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 15:27 μ.μ. ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, επίσης, πέταξε πάνω από τους Καλόγερους - βορειοανατολικά της Άνδρου στα 26.000 πόδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ