ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό: Ισχυρές δυνάμεις της Frontex στον Έβρο

Προσφυγικό: Ισχυρές δυνάμεις της Frontex στον Έβρο
INTIME

Ισχυρές δυνάμεις της Frontex αναπτύσσονται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συγκεκριμένα στις Καστανιές, προκειμένου να συνεπικουρούν τις ελληνικές δυνάμεις που αποτρέπουν την παράνομη είσοδο μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας.

Η παρουσία των δυνάμεων της Frontex κρίνεται σημαντική καθώς η ηρεμία εναλλάσσεται με την ένταση στον Έβρο, καθώς η Άγκυρα δείχνει αμετανόητη και συνεχίζει να ενορχηστρώνει τις προσπάθειες των μεταναστών να φτάσουν στην Ελλάδα.

Στα ελληνικά νησιά, η Frontex θα στείλει κυρίως εξοπλισμό, δηλαδή σκάφη ή ελικόπτερα. «Μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο μέχρι να φθάσουν επιτόπου τα πλοία», σημείωσε την περασμένη εβδομάδα η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Έβα Μονκιούρ, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. αναφερόμενη στην ημερομηνία έναρξης της επιχείρησης την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα συμβάλει κάθε μεμονωμένη χώρα της ΕΕ, όμως όλες έχουν υποσχεθεί να βοηθήσουν, δήλωσε η εκπρόσωπος. Η επιχείρηση της Frontex είναι σχεδιασμένη για δύο μήνες, αλλά μπορεί να παραταθεί.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, στα ελληνικά νησιά βρίσκονται μάλιστα ήδη δύο στελέχη από την Γερμανία, προκειμένου να εξετάσουν εάν μπορούν να υποστηρίξουν τις τεχνικές εργασίες των ελληνικών Αρχών για την ανέγερση χειμερινών καταλυμάτων και την δημιουργία παροχής νερού για τους πρόσφυγες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ