ΕΛΛΑΔΑ

Κυβέρνηση: Δεν χρειάζονται μεγαλύτερες αγορές τροφίμων από το συνηθισμένο

Κυβέρνηση: Δεν χρειάζονται μεγαλύτερες αγορές τροφίμων από το συνηθισμένο
Pixabay

Η κυβέρνηση κάνει έκκληση στους καταναλωτές μην κάνουν υπερβολικές αγορές τροφίμων διότι δεν υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας λόγω  κορωνοϊού.

Η αγορά έχει επάρκεια, τροφοδοτείται κανονικά, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γενικός γραμματέας Ανάπτυξης και Επενδύσεων Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Διαβεβαιώνουμε τους καταναλωτές, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης ότι δεν υπάρχει λόγος να πραγματοποιούν αγορές τροφίμων πέραν από τις συνήθεις. Η αγορά έχει επάρκεια, τροφοδοτείται κανονικά, εργαζόμαστε στο υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων με όλους τους κλάδους για να διασφαλίσουμε την ομαλότητα.»

Η διαβεβαίωση Άδωνι

Ανάλογη διαβεβαίωση έκανε και ο Άδωνις Γεωρργιάδης. Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε: «Πανικός στα σουπερμάρκετ και στις αγορές δεν δικαιολογείται, η επάρκεια των αγαθών είναι εξασφαλισμένη για τους επόμενους μήνες δεν χρειάζεται κανένας πανικός. Κάνουμε ασταμάτητους ελέγχους για να αντιμετωπίσουμε άμεσα φαινόμενα αισχροκέρδειας, μέχρι σήμερα η αγορά λειτουργεί κανονικά, οι έλεγχοι είναι για τα απολυμαντικά τις μάσκες και άλλα είδη που αφορούν τον ιό.Λειτουργούμε πολύ καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν βάλει δελτία και έχουν κάνει πολύ πιο επιθετικές παρεμβάσεις στις αγορές.»

Μεγάλες αγορές

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα μας η κίνηση κυρίως στα σούπερ μάρκετ έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε αντισηπτικά (μαντηλάκια και τζελ) ενώ τα καθαριστικά που απολυμαίνουν φεύγουν πρώτα από τα ράφια.

Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τα καρότσια γεμίζουν, ενώ και οι λογαριασμοί στα ταμεία είναι ιδιαίτερα «φουσκωμένοι». Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονό ότι οι άνθρωποι να καθαρίζουν τα χερούλια από τα καρότσια, ηλικιωμένοι και παιδιά να φοράνε μάσκες και πολλοί από τους καταναλωτές να φορούν γάντια μίας χρήσεως κατά την διάρκεια των αγορών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ