ΕΛΛΑΔΑ

ΕΕΤΤ: Προτρέπει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να προσφέρουν δωρεάν χρόνο ομιλίας και δεδομένα

ΕΕΤΤ: Προτρέπει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να προσφέρουν δωρεάν χρόνο ομιλίας και δεδομένα
Pixabay

Το ενδεχόμενο παροχής δωρεάν χρόνου ομιλίας και δεδομένων προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες τηλε-εκπαίδευσης και τηλε-εργασίας προτρέπει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Η ρυθμιστική αρχή σημειώνει ότι υπάρχει υψηλή αύξηση και ζητά να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι προσφορές αυτές να αφορούν τουλάχιστον εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προτρέπει τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών να αξιολογήσουν το ενδεχόμενο παροχής στο σύνολο των πελατών τους και ιδιαίτερα σε εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές, δωρεάν χρόνου ομιλίας, δεδομένων και υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικής πρόσβασης για την υποστήριξη των αυξημένων αναγκών τηλε-εκπαίδευσης και τηλε-εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Σημειώνεται πως σε πλήρη εφαρμογή έχουν τεθεί τα ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία προκειμένου να διαταραχθεί όσο το δυνατόν λιγότερο η σχολική χρονιά λόγω των έκτακτων συνθηκών που βιώνει η χώρα.

«Τηλε-μαθήματα»: Σε λειτουργία τα ψηφιακά εργαλεία

«Η εξ αποστάσεως διδασκαλία αποτελεί το πλέον πρόσφορο μέσο για να διατηρήσουν οι μαθητές, οι σπουδαστές και οι φοιτητές την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκε για πρώτη φορά πιλοτικά σε λειτουργία η εφαρμογή παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συνομίλησε με τους μαθητές αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό», αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ