ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Δεν κατεβαίνουμε στην Αθήνα για επεισόδια

Αγρότες: Δεν κατεβαίνουμε στην Αθήνα για επεισόδια
EUROKINISSI

Για να προβάλουν τα αιτήματά τους και να διεκδικήσουν και όχι για να κάνουν επεισόδια θα κατέβουν στην Αθήνα οι αγρότες, όπως επισημάνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για το μπλόκο των Τεμπών.

“Στην Αθήνα πάμε για να προβάλουμε τα αιτήματά μας και να διεκδικήσουμε, όχι για να κάνουμε επίδειξη δύναμης, ή να προκαλέσουμε επεισόδια”, τονίζεται σε ανακοίνωσή τους, ενόψει της καθόδου που ετοιμάζουν στο Σύνταγμα, και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι συκοφαντεί και παρεμποδίζει τον αγώνα τους.

“Είμαστε βιοπαλαιστές που αγωνιζόμαστε για το ψωμί των παιδιών μας και των γονιών μας και όχι “μπαχαλάκηδες” και “τρομοκράτες”. Τόσα χρόνια στους αγώνες, έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε και πως να τους οργανώνουμε και πως να τους περιφρουρούμε”, αναφέρουν και προσθέτουν ότι “η κινητοποίηση στην πρωτεύουσα είναι ένα βήμα παραπέρα κλιμάκωσης του αγώνα μας, απέναντι στην κυβερνητική αδιαλλαξία”.

Στην ανακοίνωση δεν παραλείπουν να καταφερθούν κατά των αγροτών των Τεμπών, λέγοντας πως “οι δυνάμεις που έχουν το “πάνω χέρι” σ' αυτό το μπλόκο, υπέρμαχοι της ‘ενότητας και του όλοι μαζί’ αποφάσισαν τελικά να μην συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι οι αγρότες και σ' αυτά τα μπλόκα έχουν εκφραστεί, πολλές φορές, υπέρ του συντονισμού και του συγχρονισμού της αγωνιστικής δράσης όλων των μπλόκων”.

“Με τη στάση τους, δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση και συμμετέχουν στην κυβερνητική επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα μας. Όμως έχουν γνώση οι φύλακες”, σημειώνουν και καταλήγουν πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και δεν πρόκειται να αποχωρήσουν.

Προετοιμασία της αστυνομίας για την κάθοδο

Στο μεταξύ, έχει δοθεί εντολή στον κεντρικό πυρήνα της πόλης να μην μπει κανένα τρακτέρ. Σύμφωνα με τον τελευταίο σχεδιασμό, η αστυνομία θα αναπτυχθεί σε τρεις βασικές ζώνες.

Πρώτον, θα αναπτυχτούν και θα διευρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται ήδη στα μπλόκα.
Η δεύτερη ζώνη που θα αναπτυχθεί θα είναι στα σημεία εισόδου της Αττικής όπου και θα σταματήσουν τα τρακτέρ. Αυτά τα σημεία είναι: Στα διόδια των Αφιδνών, της Ελευσίνας, στον Άλιμο, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου και στο Σταυρό της Αγίας Παρασκευής. Επίσης, μπλόκο θα υπάρχει και στο λιμάνι του Πειραιά.

Τρίτη ζώνη ασφαλείας θα είναι στους Στύλους του Ολυμπίου Διός,. Όσοι αγρότες έρθουν στην Αττική με λεωφορεία ,η εντολή που έχει δοθεί είναι να σταθμεύσουν τα λεωφορεία στη Λ. Αθηνών και στο Τάε Κβον Ντο.

Σημαντικό να ειπωθεί πως οι αστυνομικές δυνάμεις που θα διατεθούν την Παρασκευή για το επιχειρησιακό αυτό σχέδιο είναι το σύνολο των αστυνομικών της Αττικής.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην χθεσινή της ενημέρωση είχε αναφέρει ότι υπάρχουν κανόνες και περιορισμοί για το ποια οχήματα μπορούν να εισέλθουν στο κέντρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ