Έφτασαν στην Καβάλα 300 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά
Με τελικό προορισμό την τοποθεσία Κλειδί του Δήμου Σιντικής Σερρών, έφτασαν σήμερα το πρωί στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας 300 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες.
Όλοι τους φορούσαν προστατευτικές μάσκες και επιβιβάστηκαν αμέσως σε λεωφορεία που τους ανέμεναν στο λιμάνι. Οι πρόσφυγες και μετανάστες ταξίδεψαν με το πλοίο της γραμμής Aqua Blue.
Στην τοποθεσία Κλειδί δημιουργήθηκε το ένα από τα δυο κλειστά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο οποίο και θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την απέλασή τους στη χώρα προέλευσης. Το κέντρο κατασκευάστηκε σε μια έκταση 20 περίπου στρεμμάτων και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας έως και 500 άτομα για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Να σημειωθεί πως η τοποθεσία «Κλειδί» αποτέλεσε επιλογή της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Σιντικής μετά από συνεργασία και με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την κατασκευή του κλειστού κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφυγών και μεταναστεύων.
Νέα πυρκαγιά στη Νότια Καλιφόρνια εξαπλώνεται ραγδαία, κατακαίγοντας πολλά σπίτια
14:09
Το ρωσικό στοίχημα του Τραμπ και ο Ζελένσκι: Γιατί μπορεί η ρήξη ΗΠΑ - Ουκρανίας να είναι οριστική
13:58
Μαζωνάκης: Αυτά είναι τα φιαλίδια που κατασχέθηκαν από το ιατρείο στην Καρνεάδου - Τι περιέχουν
13:51
«Ειλικρινά συγγνώμη»: Η ιαπωνική ΕΜΥ απολογείται για εσφαλμένη προειδοποίηση σεισμού 9,9 βαθμών
13:42