Πτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τη Ρω
Δύο τουρκικά αεροσκάφη F-16 που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, πέταξαν πάνω από τη Ρω στα 14.000 πόδια στις 9:25 το πρωί.
Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα επανέλαβαν την ενέργεια πετώντας πάνω από το ακριτικό νησί στα 13.500 πόδια.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.
Υπενθυμίζεται ότι τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από ελληνικά νησιά και χθες, Τρίτη αλλά και τη Δευτέρα.
Ειδικότερα, την Τρίτη ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης και πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 25.000 πόδια.
Τη Δευτέρα δυο ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξαν το πρωί της Δευτέρας πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων και τις Οινούσσες.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, δύο τουρκικά F-16, που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι στα 27.000 πόδια, στις 10:31 το πρωί.
Ένα λεπτό αργότερα, δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, επίσης, πέταξε πάλι πάνω από τα δύο νησιά στα 9.000 πόδια. Στις 10:54 το πρώτο ζεύγος των τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από τις Οινούσες στα 5.000 πόδια.
Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2027 - Αναλυτικά οι τομείς
04:00
Ποια τα «κλειδιά» των 120 δόσεων με ελάχιστη 30 ευρώ: Ποιοι κερδίζουν, ποιες οφειλές εντάσσονται
03:00
Οφειλέτες και servicers: Ποιες οι νέες παρεμβάσεις για μεγαλύτερη προστασία και διαφάνεια
02:00
Υποχρεωτική η αναγραφή του μισθού στις αγγελίες - Νέοι κανόνες στις προσλήψεις από 1η Νοεμβρίου
01:00