ΕΛΛΑΔΑ

Αγγελοπούλου για την 25η Μαρτίου: Είναι υποχρέωσή μας να παραμείνουμε και τώρα όρθιοι

Αγγελοπούλου για την 25η Μαρτίου: Είναι υποχρέωσή μας να παραμείνουμε και τώρα όρθιοι
ΙΝΤΙΜΕ

«Είναι υποχρέωσή μας να παραμείνουμε και τώρα όρθιοι» τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

«Η Ελλάδα πέρασε πάρα πολλά και έμεινε όρθια. Η ιστορία, όμως, κάνει κύκλους. Η γενναιότητα, η αυτοθυσία, ο ηρωισμός του 1821 υπάρχουν. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στον τόπο μας και στην ιστορία μας να παραμείνουμε και τώρα όρθιοι» είπε η κα Αγγελοπούλου σε συνέντευξή της στο Mega, μιλώντας για το πρόβλημα της εξάπλωσης του covid-19, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Μάλιστα, σε σχετική ανάρτησή της στο Twitter, η κα Αγγελοπούλου τόνισε ότι «αυτοί που έχουν πρέπει να δίνουν». Η οικογένειά μου, επισήμανε, «το κάνει όποτε υπάρχει ανάγκη, είναι υποχρέωσή μας στον τόπο μας. Αλλά εξίσου σημαντική είναι η προσφορά όλων όσων πειθαρχούν ή βοηθάνε εθελοντικά. Και, κυρίως, όσων δουλεύουν χωρίς να παίρνουν κάτι παραπάνω» ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Πιο συγκεκριμένα, για το θέμα των προσφορών η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου τόνισε πως «ο καθένας δίνει αυτό που μπορεί. Άλλος προσφέρει χρήματα, άλλος δουλεύει με αυταπάρνηση πέρα από τα όρια της αντοχής του. Δεν παίρνουν κάτι παραπάνω οι τραυματιοφορείς, οι γιατροί, οι άνθρωποι που φυλάνε τα σύνορα. Σημασία έχει ο καθένας να δώσει το μερίδιό του με τον τρόπο που μπορεί». «Ο Θόδωρος και εγώ έχουμε δείξει την προσφορά μας, όπως στους σεισμούς και δεν περιμένουμε την αναμνηστική πλακέτα» συνέχισε. «Χρηματοδοτούμε την έρευνα, ανθρώπους να ξεκινήσουν τις δουλειές τους και τώρα βοηθήσαμε την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό γιατί κάνουν μια τεράστια προσπάθεια. Όλοι όσοι έχουν πρέπει να δίνουν» σημείωσε.

Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δουλεύει εθελοντικά. Δεν είναι μόνο όσοι δίνουν αίμα, όσοι πηγαίνουν στο "Βοήθεια στο Σπίτι", εθελοντικά δουλεύουν όλοι. Είναι ένα εθελοντικό κίνημα». «Σας θυμίζω το 1821» προσέθεσε: «Ξεκίνησαν την επανάσταση οι πλούσιοι, οι εύποροι, την έβγαλαν πέρα οι απλοί άνθρωποι». «Τώρα αντιμετωπίζουμε έναν αόρατο εχθρό, αλλά είμαστε όλοι ενωμένοι. Αυτό είναι σπάνιο. Αυτά που έγιναν τότε υπάρχουν και σήμερα. Οι κύκλοι της ιστορίας επαναλαμβάνονται».

Για το πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια της Επανάστασης, ανέφερε πως έχει δημιουργηθεί σύγχυση. «Δε μιλάμε για φιέστες, φαγοπότια, κατασκευές κτηρίων. Δεν μιλάμε για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος», ξεκαθάρισε. «Δε θα οργανωθούν φιέστες και γλέντια, δεν είναι αυτός ο σκοπός τη γιορτής. Σκοπός είναι να αναδείξουμε ότι σε μία πορεία 200 ετών η Ελλάδα άντεξε πρόκοψε και προχώρησε και αυτό θα γίνει και στη συνέχεια μετά την κρίση που τώρα ζούμε». «Η επιτροπή δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ από το κράτος. Μετά από 10 χρόνια κρίσης κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο. Εφόσον βρούμε χρήματα από χορηγίες, θα χρηματοδοτήσουμε δράσεις, πρωτοβουλίες πολιτών από όλη την περιφέρεια, ανθρώπων που θέλουν να κάνουν κάτι στον τόπο τους, θα βοηθήσουμε να διοργανωθούν δράσεις που θα μπορούν να μείνουν την επόμενη μέρα» τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Σε ό,τι αφορά στο πώς βιώνει την κρίση, σημείωσε ότι «και εγώ δε μπορώ να δω τις εγγονές μου, τα παιδιά μου δεν έρχονται για να προστατέψουν εμένα και τον Θόδωρο, έχω αγωνία για τη μητέρα που μένει μόνη της στο Ηράκλειο». «Ο κορωνοϊός όμως θα περάσει. Μετά θα είμαστε εδώ. Και αυτό δεν είναι για τον επόμενο χρόνο. Είναι για τα χρόνια που έρχονται» ολοκλήρωσε το σκεπτικό της και ευχήθηκε σε όλους τους πολίτες χρόνια πολλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ