ΕΛΛΑΔΑ

Στο Άγιο Όρος ο κορωνοϊός - Μοναχός νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ

Στο Άγιο Όρος ο κορωνοϊός - Μοναχός νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ
Φωτογραφία αρχείου ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

Ακόμη και στο Άγιος Όρος φαίνεται ότι έφτασε η πανδημία, καθώς μοναχός του νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό.  

Ο μοναχός εγκαταβιεί σε μεγάλη μονή του Άθω και -σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ- είχε ταξιδέψει στην Αγγλία με αντιπροσωπεία του μοναστηρίου. Συμπτώματα έχουν εμφανίσει και άλλοι μοναχοί της ίδιας μονής, που παραμένουν σε καραντίνα στα κελιά τους.

Είναι το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα στο Άγιο Όρος, που εδώ και μία εβδομάδα έχει κλείσει τις πύλες του στους προσκυνητές, λόγω του κορωνοϊού.

Πριν από μερικές μέρες, ύποπτα συμπτώματα είχε εμφανίσει και ένας Ιταλός προσκυνητής, ενώ βρισκόταν στην Ιερά Μονή Χελανδαρίου, ο οποίος μεταφέρθηκε και αυτός στο ΑΧΕΠΑ, όπου όμως διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για γρίπη.

Στα 966 ανέρχονται, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση του υπουργείο Υγειίας, το απόγευμα της Παρασκευής, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου, Σωτήρης Τσιόδρας, την Παρασκευή καταγράφηκαν 74 νέα.

Συνολικά στη χώρα μας έχουν χάσει τη ζωή τους 29 άτομα. Οι 24 είναι άντρες και οι 5 γυναίκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ