ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Ξεκινά αύριο ο 48ωρος αποκλεισμός της Αθήνας

Μπλόκα αγροτών: Ξεκινά αύριο ο 48ωρος αποκλεισμός της Αθήνας
EUROKINISSI

Για διήμερη παρουσία στην Aθήνα ετοιμάζονται οι αγρότες όλης της χώρας που καταφθάνουν από αύριο.

Ειδικά το Σάββατο το πρωί, αναμένεται να επικρατήσει το αδιαχώρητο στο κέντρο της Αθήνας καθώς εκτός από τους αγρότες που θα παραμείνουν στην πόλη, συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ.

Το αγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων ενάντια στο Ασφαλιστικό, αφού συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος έχουν προγραμματίσει γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εμφανίζεται ανυποχώρητη στο να μην επιτρέψει στους αγρότες να μπουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα. Χαρακτηριστικά, συνολικά 3 καράβια αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Ηρακλείο και των Χανίων με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.Όπως λέει στο CNN Greece o πρόεδρος αμπελουργών Κρήτης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης , οι αγρότες της Κρήτης δεν θα επιβιβαστούν με τα αγροτικά τους στα καράβια –καθώς έχει απαγορευτεί η είσοδός του σε αυτά- αλλά θα κατευθυνθούν στο κέντρο της Αθήνας με άλλους τόπους.

bloko3

Πηγή: Εurokinissi

Αύριο την σκυτάλη, παίρνουν χρονικά οι Πελοποννήσιοι από τον Ισθμό της Κορίνθου και θα ακολουθήσουν οι αγρότες από την Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και τη Μακεδονία. Στόχος τους είναι περίπου μέχρι τις 5 το απόγευμα να έχουν όλοι συγκεντρωθεί στην Πλατεία Βάθης απ’ όπου και θα ξεκινήσουν την πορεία τους για το Σύνταγμα. Σημειωτέων, πως το μπλόκο των Τεμπών θα ανοίξει σήμερα το βράδυ στις εννιά, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι αγρότης θέλουν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια.

Την ίδια ώρα, στην Πέλλα πραγματοποιείται συνάντηση αγροτών που διαφωνούν με την «κάθοδο» στην Αθήνα και όπως λένε καταρτίζεται λίστα αιτημάτων και προτάσεων.

3

Πηγή Eurokinissi

Τρακτέρ μέσα σε νταλίκες ψάχνει η αστυνομία

Για όλη αυτή την κινητοποίηση από πλευράς αστυνομίας πραγματοποιούνται διαδοχικές τηλεδιασκέψεις ανάμεσα στις αστυνομικές διευθύνσεις της επικράτειας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες έχουν ξεκινήσει έλεγχοι σε φορτηγά και τρένα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μεταφέρουν τρακτέρ με σκοπό να μπουν «καμουφλαρισμένα» στην Αθήνα.

Η κάθε αστυνομική διεύθυνση θα είναι αυτή που θα έχει τον πρώτο λόγο για να σταματήσει τα τρακτέρ, ενώ κλούβες των ΜΑΤ θα υπάρχουν στα διόδια της Ελευσίνας, των Αφιδνών, του Χαϊδαρίου, αλλά και σε Άλιμο, Αγία Παρασκευή όπως και στο λιμάνι του Πειραιά.

Επιπλέον, θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ