ΕΛΛΑΔΑ

Μανώλης Γλέζος: H ΠΟΕΣΥ αποχαιρετά «τον πρώτο και τελευταίο παρτιζάνο της Ευρώπης»

Μανώλης Γλέζος: H ΠΟΕΣΥ αποχαιρετά «τον πρώτο και τελευταίο παρτιζάνο της Ευρώπης»
INTIME NEWS

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, αποχαιρετά, με ανακοίνωσή της, τον Μανώλη Γλέζο, σήμερα, ημέρα της κηδείας του.

 

Σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο -όπως οι συνθήκες επιβάλλουν λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού- τελέστηκε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, η κηδεία του Μανώλη Γλέζου.

Η γυναίκα του, Τζώρτζια, τα δυο παιδιά με τους/τις συζύγους τους και τα τέσσερα εγγόνια αποχαιρέτησαν τον Μανώλη Γλέζο, σε μια κηδεία που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν πάνδημη.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ενώνει την φωνή της με αυτή όλων των Ελλήνων και αποχαιρετά σήμερα τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, τον Έλληνα σύμβολο των εθνικών και κοινωνικών αγώνων τον Μανώλη Γλέζο, που ταξιδεύει πια στην Ιστορία.

Ο Μανώλης Γλέζος, ο πρώτος και τελευταίος παρτιζάνος της Ευρώπης, ο άνθρωπος που εξύψωσε το φρόνημα των Ελλήνων κατεβάζοντας την σημαία των Γερμανών κατακτητών από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, ο Μανώλης όλων των Ελλήνων, υπήρξε δραστήριος κοινωνικά και πολιτικά για περισσότερο από 80 χρόνια.

Σήμερα, ημέρα της κηδείας του, η ελληνική σημαία κυματίζει μεσίστια στην Ακρόπολη, συμβολίζοντας το πένθος ενός ολόκληρου έθνους που αποχαιρετά τον ήρωα του. Εκείνον που δεν ξαπόστασε ποτέ, που δεν κουράστηκε να αγωνίζεται, για τα εθνικά ιδεώδη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Θα μείνει πάντα στις καρδιές μας και στην ιστορία μας, όρθιος ανάμεσα μας, παράδειγμα ηρωισμού, συνέπειας και αγώνα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ