ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ παρέλαβαν 1.200.000 μάσκες από την Κίνα

Κορωνοϊός: Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ παρέλαβαν 1.200.000 μάσκες από την Κίνα
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ παρέλαβαν 1.200.000 μάσκες τις οποίες θα διαθέσουν για τις ανάγκες των στελεχών των φορέων που συμμετέχουν στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού, σε συνέχεια των 500.000 τεμαχίων υγειονομικού υλικού που είχε διαθέσει έγκαιρα.

Ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της παραλαβής του υλικού, (με ειδική πτήση της Aegean από την Κίνα), εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα στελέχη και τον πρόεδρο της Aegean Ε. Βασιλάκη καθώς και στα ΕΛΠΕ για την συμβολή τους στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Ιδιαίτερα συνεχάρη τους πιλότους και το πλήρωμα του αεροσκάφους που ταξίδευαν συνεχόμενα για 28 ώρες (Αθήνα – Guangzhou - Αθήνα) για να μεταφέρουν το υγειονομικό υλικό.

«Όλοι μαζί ενωμένοι εργαζόμαστε για να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Στεκόμαστε αρωγοί στην εθνική προσπάθεια απέναντι από τον κορωνοϊό. Με συγκεκριμένες ενέργειες στηρίζουμε τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους της αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας, που αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη μάχη εναντίον του κορονοϊού.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ θα είναι συνεχώς στο πλευρό λειτουργών και των εργαζομένων, συμβάλλοντας όσο μπορεί στην προστασία τους», δήλωσε επιγραμματικά.

Τέσσερις νεκροί τις τελευταίες ώρες

Ο θάνατος τεσσάρων ασθενών έχει γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής σήμερα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 1.584, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 27 στην κοινότητα, ενώ, επιπλέον 23 κρούσματα εντοπίστηκαν στη δομή προσφύγων της Ριτσώνας. Συνολικά 119 είναι τα κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Διασωληνωμένοι είναι 91 ασθενείς, η μέση ηλικία των οποίων είναι τα 65 έτη. Οι 16 εξ αυτών είναι γυναίκες και το 75% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Ο ρυθμός της αύξησης θανάτων και κρουσμάτων παγκοσμίως φαίνεται πως επιβραδύνεται είπε ο ίδιος, ωστόσο τόνισε πως τα στοιχεία που δίδονται δεν είναι απλώς αριθμοί αλλά είναι ζωές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ