ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Κατολισθήσεις και πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα λόγω κακοκαιρίας

Χαλκιδική: Κατολισθήσεις και πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα λόγω κακοκαιρίας
xalkidikipolitiki.gr

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα από το Σάββατο με κατά τόπους ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια.

Προβλήματα έχουν προκληθεί στη Σιθωνία Χαλκιδικής από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή το βράδυ του Σαββάτου.

Άνδρες και πυροσβεστικά οχήματα καθώς και μηχανήματα του δήμου Σιθωνίας βρίσκονται σε σημεία και δρόμους που έχουν αναφερθεί πλημμύρες, ενώ σε τρεις περιπτώσεις προχώρησαν σε αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το xalkidikipolitiki.gr, η έντονη κακοκαιρία που έπληξε το βράδυ του Σαββάτου και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής το δήμο Σιθωνίας, προκάλεσε ζημιές σε οδικό δίκτυο αλλά και σε οικίες.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο Σάρτης - Βουρβουρούς. Από τα ορμητικά νερά της βροχής, στην περιοχή της Τορώνης, οι δρόμοι πλημμύρισαν και ένα ρέμα υπερχείλισε.

Μεγάλα ύψη βροχής έχουν ήδη σημειωθεί σε Σποράδες, 'Αγιο Όρος και Εύβοια, τα οποία, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από τα μεσάνυχτα έως τις 09:30 το πρωί της Κυριακής έχουν ξεπεράσει τα 90 χιλιοστά.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έχουν καταγραφεί στη Σιμωνόπετρα (106 χιλιοστά), στην Κύμη (97) και στη Σκιάθο (92).

Πλημμύρες και ζημιές στη Σκιάθο

Πλημμυρικά φαινόμενα και αρκετές ζημιές έχει προκαλέσει στην Σκιάθο η κακοκαιρία που πλήττει τη Μαγνησία και τις Σποράδες τα τελευταία 24ωρα. Στη Σκιάθο, από τη συνεχή βροχόπτωση και την έντονη καταιγίδα κατά την διάρκεια της νύχτας, πλημμύρισαν δρόμοι, καταστήματα και σπίτια κυρίως σε περιοχές της Χώρας.

Στο νησί η βροχή συνεχίζεται, αλλά η σφοδρή καταιγίδα, που ξεκίνησε στις 9.30 χθες το βράδυ κορυφώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα και κόπασε στις 3.30 τα ξημερώματα, έπληξε κυρίως την πόλη της Σκιάθου και πλημμύρισε η περιοχή «Δέλτα» που οδηγεί προς το διεθνές αεροδρόμιο «Αλεξανδρής Παπαδιαμάντης» όπου το νερό έφθασε περίπου στα 40 εκατοστά.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στον Περιφερειακό δρόμο της Χώρας στο ύψος της Αστυνομίας και στον πεζόδρομο της Παπαδιαμάντη όπου το επικλινές της περιοχής κατέβασε πολλά νερά από τον Περιφερειακό και πλημμύρισαν κλειστά καταστήματα και 4 σπίτια.Ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε:

«Καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας δίναμε μάχη για να αποτρέψουμε τα χειρότερα, διότι το νερό που έπεφτε στη Σκιάθο ήταν τόσο πολύ που σήμανε συναγερμός. Μέχρι τις 3.30 το πρωί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Δήμου, αλλά και κάτοικοι προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να σώσουμε ανθρώπους αν απαιτείτο. Τώρα έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο νησί, αλλά οι ζημιές είναι μεγάλες. Πρέπει να δούμε στη συνέχεια τι γίνεται και στην ύπαιθρο του νησιού και κυρίως σε ευαίσθητες περιοχές στον άξονα Σκιάθου -Κουκουναριών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ