ΕΛΛΑΔΑ

Τουρισμός: Απλοποιείται η έκδοση βίζας για τους Ρώσους

Τουρισμός: Απλοποιείται η έκδοση βίζας για τους Ρώσους
Τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας (φωτό αρχείου) Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Την απλοποίηση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας για Ρώσους πολίτες έχουν αρχίσει οι ελληνικές διπλωματικές αρχές, εκδίδοντας τριετείς θεωρήσεις πολλαπλών εισόδων.

Όπως ξεκαθάρισε ο Γενικός πρόξενος στην Αγία Πετρούπολη, Παναγιώτης Μπεγλίτης, στο εξής, παιδιά κάτω των 18 ετών θα μπορούν να εκδίδουν βίζα με ένα απλό αντίγραφο πιστοποιητικού γέννησης-, ενώ σε ό,τι αφορά τους ενήλικες Ρώσους, δεν θα χρειάζεται να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τον τόπο εγγραφής τους.

Σύμφωνα με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, η χώρα μας αναμένεται να έχει μια καλή τουριστική χρονιά και θα προσπαθήσει να εκδίδει βίζες στους Ρώσους στο «μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, που πρόσφατα είχε επαφές με Ρώσους τουρ οπερέιτορς, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να ανοίξει στη Ρωσία περισσότερα κέντρα έκδοσης βίζα, καθώς και να αυξήσει τον αριθμό των προξενικών υπαλλήλων, σε μια προσπάθεια να επιταχύνει τη διαδικασία των θεωρήσεων για τους τουρίστες.

Οι ρώσοι τουρ οπερειτορς ενημέρωσαν την Έλενα Κουντουρά για τα σχέδιά τους για το 2016, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον των συμπατριωτών τους να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν ακόμη και για το ενδεχόμενο επέκτασης της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα με την προσθήκη νέων πτήσεων από τη Ρωσία τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Οκτώβριο, ενώ εξετάστηκαν και νέες μορφές συνεργασίας που θα συντελέσουν στην ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού κι άλλων μορφών αναψυχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ